Petitie met 700 handtekeningen voor behoudt Grote Kerk

Hoogeveen - In Hoogeveen is onlangs commotie ontstaan over de Grote Kerk aan de Kerkstraat. Horecaondernemer Albert jan Vos bracht tot ieders verrassing een bod waar de kerkelijke gemeente van de Grote Kerk door werd verrast.

Wijkgemeente Grote Kerk: 'Wij worden niet serieus genomen'

Er is toen een commissie in het leven geroepen om te kijken wat men nog kon bewerkstelligen om de Grote Kerk te behouden voor de kerkelijke wijkgemeente van de Grote Kerk. Besloten werd een Stichting tot behoud van de Grote Kerk in het leven te roepen. Deze stichting heeft meerdere keren overleg gehad met de kerkelijke gemeente en de kerkenraad en de Algemene Kerkenraad.

Naar aanleiding van deze gesprekken werd besloten een handtekeningenactie te houden. Deze zijn verzameld. In totaal zijn er 700 handtekeningen geplaatst, deze wilde men als stichting aanbieden aan de kerkenraad van de Grote Kerk en tevens aan de voorzitter van de Algemene Kerkenraad van Hoogeveen. Voorstel was dit te doen plaats laten vinden in de Grote Kerk op aanstaande dinsdagmiddag  waarbij ook publiek aanwezig zou kunnen zijn.

Echter gistermorgen (zondag) werd afgekondigd vooraf aan de reguliere eredienst in de Grote Kerk, dat de Algemene Kerkenraad had besloten dit te doen plaatsvinden in het Herman Bavinckhuis. Echter hier zou alleen het bestuur van de stichting bij aanwezig mogen zijn en verder geen kerkelijke gemeenteleden. Aangezien transparantie hoog in het vaandel staat van de Algemene Kerkenraad, druist dit besluit in tegen hun opvattingen.

 'Wij worden niet serieus genomen'

"Wij voelen ons als kerkelijke wijkgemeente van de Grote Kerk door deze gang van zaken verre van serieus te zijn genomen. Des te meer aandacht aan deze zaak gegeven kan worden door de media des te groter de kans van slagen voor het behoud van de Grote Kerk voor de reguliere kerkelijke activiteiten." Aldus een woordvoerder van de wijkgemeente.

Zie ook: Horecaondernemer doet bod op Grote Kerk

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.