​Interactieve bijeenkomst 'Omgaan met Levensvragen'

Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert op vrijdag 19 mei a.s. om 10.00 uur in Zorginstelling Weidesteyn een Interactieve bijeenkomst over Omgaan met Levensvragen. Van harte welkom zijn vrijwilligers werkzaam in een zorginstelling of het ziekenhuis, maar ook voor burgers en mantelzorgers die met levensvragen geconfronteerd worden. 

U herkent het verlangen (van een bewoner/patiënt/familielid of goede kennis) om gehoord en begrepen te worden. De diepe behoefte aan een steuntje in de rug. Niet altijd zegt uw gesprekspartner dat ronduit, waardoor u soms onverwachts in een gevoelig, emotioneel en moeilijk gesprek kan belanden. In die gesprekken kunnen levensvragen aan de orde komen.

Maar wat zijn nu levensvragen? En hoe bied je een luisterend oor, zodat bij de ander het gevoel ontstaat dat hij gehoord en begrepen wordt? Hoe toon je begrip aan de persoon (-en) die met moeilijke dilemma's worstelt, maar hou je ook gepaste afstand waardoor je jezelf niet in het gesprek "verliest".

In deze bijeenkomst leren deelnemers hoe ze een gesprek met diepgang niet uit de weg hoeven te gaan en hoe ze de eigen grenzen (of die van de organisatie) het beste kunnen bewaken. Deze bijeenkomst wordt geleid door Wim Wennink, Geestelijk verzorger van Treant Zorggroep

Aanmelden

Het Vrijwilligerscollege is gratis bij te wonen, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.