Laatste competitiewedstrijd​ Hoogeveen-SVBO

Hoogeveen - Er is nog een kans dat Hoogeveen zondag alsnog de nacompetitie haalt. Die kans lijkt echter wel zeer klein. Zelf moet het dan thuis winnen van SVBO en dan moet het hopen dat Nieuw Buinen wint en GRC verliest. In dat geval neemt men de periodetitel van kampioen Achilles 1894 over.

Kleine kans op nacompetitie

Het moet dus wel heel erg meezitten. Met name de nederlaag bij FC Wolvega lijkt achteraf een hele dure te zijn geweest. Dit in combinatie met de slechte reeks na de winterstop, toen bleek dat Hoogeveen toch wel heel afhankelijk is van bepaalde spelers. Zonde, want zo eindigt een seizoen dat best een aantal aantrekkelijke wedstrijden opleverde toch nog een beetje in mineur. Maar misschien moet men ook wel realistisch zijn en concluderen dat er niet meer in zat.
De wedstrijd van zondag betekent tevens het afscheid van een aantal spelers. Hiervan is aanvoerder Rik de Lange natuurlijk de meeste prominente met meer dan 250 wedstrijden achter zijn naam. Hij is dan ook een echte Hoogevener geworden. Daarnaast is het de laatste wedstrijd onder leiding van het trainersduo John Kikkert en Theo Metz. Kikkert is vier seizoenen werkzaam geweest en Metz tweeëneenhalf seizoen. Volgend seizoen mag Nico Haak het gaan proberen met een grotendeels vernieuwde en verjongde selectie.

Voor tegenstander SVBO zijn de belangen vandaag groter. De ploeg van oud-Hoogevener Rolf Veneboer moet ondanks een goede reeks in de laatste weken nog steeds vrezen voor degradatie via de nacompetitie. Met dertig punten heeft men slechts één puntje voorsprong op FVC en twee op LAC Frisia. Ploegen die momenteel op de gevreesde elfde en twaalfde plaats staan. 

Eerder dit seizoen won Hoogeveen voor het eerst in de historie een uitwedstrijd in Barger Oosterveld. Marco Hartman scoorde toen de enige en winnende treffer. In totaal stonden beide ploegen in Hoogeveen twaalf keer eerder tegenover elkaar. De balans is aardig in evenwicht: Hoogeveen won vijf duels en SVBO trok vier keer aan het langste eind. Drie keer eindigde het duel onbeslist.

Na afloop is er live muziek in de kantine. Volkszanger Jan Warringa neemt dit voor zijn rekening.

Archieffoto: Hoogeveen - SVBO 2015-2016 (Foto: Gerjo Stegeman)

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.