Peuters en ouderen ontmoeten elkaar in dorpscentrum Het Anker

Hollandscheveld- Al jaren zitten de peuters van peuterspeelzaal ‘Het ankertje’ en Stichting Ouderenwerk Hollandscheveld bij elkaar in dorpscentrum Het anker in Hollandscheveld. En nog nooit zijn jong en oud even gezellig bij elkaar aan het buurten geweest.

Maar daar kwam afgelopen vrijdag een einde aan. Zoals elke dinsdag en vrijdagmorgen zitten enkele deelnemers van het ouderenwerk Hollandscheveld gezellig bij elkaar om een kopje koffie te drinken en daarna tegen het middaguur gezamenlijk een maaltijd te eten.

Terwijl de koffie in de kopjes gaat bij de ouderen, gaat een paar meter verderop in het zelfde gebouw de fruitbakjes open bij de peuters. De groepsleiders vonden het een leuk idee om dit een keer samen te doen. Op dit moment is het thema vervoer bij de kinderen, en daarom kwamen peuters op fietsjes en tractors naar de ouderen getogen. Het was even aftasten van allebeide kanten, maar toen het fruit en het lekkers op was ging het helemaal los. Samen werden er liedjes gezongen , en was het gewoon lekker gezellig. Waarschijnlijk krijgt dit spontane project nog wel een vervolg als het aan de ouderen en leiders ligt. ‘’Had de tranen in de ogen staan van het lachen, heerlijk die spontane kinderen’’ was de reactie van een deelnemer.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.