Bestuurder zwaarbeladen beladen combinatie gestopt

Hoogeveen - Vrijdagmiddag zag de politie een zwaar beladen combinatie op de Leeuwenveenseweg rijden. Een controle wees uit dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs BE. (ledig gewicht + laadvermogen van de gehele combinatie bleek volgens het kentekenbewijs meer dan 3500 kg)

Daarnaast mocht deze bestelauto maximaal 1400 kg (geremd) trekken. Omdat het vermoeden bestond dat het totaal gewicht van deze aanhangwagen vele malen zwaarder was werd de hulp ingeroepen van de Verkeersongevallen Analyse (VOA).

Zij beschikken over geijkte weegplaten waarmee de aanhangwagen gewogen kan worden. Het totale gewicht van deze aanhangwagen bedroeg 2860 kg. Een overschrijding van 100% vwb het voertuig geremd mag trekken.

De aanhangwagen was op dat moment dus fors zwaarder dan de bestelauto. In geval van een onverwachte manoeuvre of verkeerssituatie zou deze bestuurder zomaar eens "een passagier in zijn eigen auto kunnen worden" omdat de aanhangwagen op dat moment leidend gaat worden. De bestuurder heeft ter plaatse vervangend vervoer en een chauffeur met het juiste rijbewijs (BE) geregeld waarna de combinatie alsnog op de plaats van bestemming gebracht kon worden.

foto: ©politie

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.