Drumgroep Yamato keert terug in Nederland voor nieuwe tournee

Hoogeveen - In 2015 trad de traditionele drumgroep uit Japan al op in Nederland en na veel vraag zijn ze dit jaar wederom in ons land te vinden in de theaters, met een nieuwe tournee. Op 13 mei waren ze te zien in De tamboer in Hoogeveen. De groep telt officieel 17 mensen, waarvan één artistiek manager. In Hoogeveen waren zeven van hen te zien.

Yamato is een drumgroep uit Japan die speelt op traditionele instrumenten, waarvan de Taiko's de hoofdrol spelen. Dit zijn de verscheidene drums die met verschillende soorten stokken een steeds wisselend geluid geven. Dit maakt ze erg geschikt voor verschillende soorten muziek zoals te horen in de zelf gecomponeerde muziek van deze groep. Naast de Taiko's maakt de groep o.a. nog gebruik van Shamisen en een Ryuteki.

Het theater was goed gevuld en niet zonder reden; Yamato heeft hun show tot in de uiterste puntjes verzorgd met veel muziek en drum, maar ook een flinke dosis humor middels handen- en voetenwerk. Ze hebben zelfs een aantal Nederlandse woorden geleerd om in de show te verwerken, waar hartelijk om gelachen werd. Niet verwonderlijk kreeg de groep dan ook verscheidene staande ovaties tijdens en na de show. De afwisselende solo's hielden het publiek geboeid en ondanks dat de taal niet gesproken wordt, speelt Yamato graag met het publiek. Zonder twijfel een zeer unieke ervaring, die de bezoeker niet snel zal vergeten.

Foto's GD Fotografie 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.