Noordscheschut verliest van NEC Delfzijl

Noordscheschut-Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de laatste wedstrijd van de reguliere competitie afgewerkt in Delfzijl. Door het binnenslepen van de eerste periode was de equipe van André Mulder al verzekerd van de nacompetitie en voor gastheren restte slechts de spreekwoordelijke eer. NEC Delfzijl ging met de overwinning aan de haal, door in de laatste speelminuut de 2 – 1 aan te tekenen.

De gastheren schoten uit de startblokken en kwamen reeds in de 2e minuut op een 1 – 0 voorsprong. Vanuit een corner werd het leer bij de tweede paal langs doelman Alex Padding geknikt. Enkele minuten later was men ook dichtbij de 2 – 0, maar tot tweemaal toe werd het net niet gevonden. Aan de andere zijde mocht Melvin Mol aanleggen voor een vrije bal, maar zijn inzet scheerde rakelings over de deklat. Na een slap begin kroop Noordscheschut langzaam uit zijn schulp en Danny Kiekebelt was met een weergaloze omhaal dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet werd door een speler gekeerd met de handen, maar er werd geen penalty toegekend. Hierna vond een schot van Mol niet het gewenste resultaat en een treffer van Kiekebelt werd onterecht afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. De gastheren bleven gevaarlijk, met name via de rechterflank, waar Roy Hooijer (cowboy) alle zeilen bij moest zetten om de snelle behendige rechtsvoor af te stoppen. Het spel golfde openneer, waarbij Noordscheschut een handvol kansen creëerde. Een kopbal van Kevin van Dalen werd van de lijn gehaald, schoten van Mol troffen geen doel en Roy Hooijer (Jzn.) knikte het speeltuig over het doel. Nadat er wederom een treffer van Noordscheschut werd afgekeurd, was het Kiekebelt die op slag van rust op schitterende wijze de 1 – 1 aantekende, na goed voorbereidend werk van opnieuw Arend Schonewille.

Na de rust bleef Noordscheschut de bovenliggende partij. Een afstandsschot van NEC verdween hoog over het doel van Padding, aan de andere zijde kopte Schonewille over. Noordscheschut voerde de druk op, de gastheren bleven loeren op een razendsnelle uitval. De sluitpost van NEC moest tot tweemaal toe redding brengen op inzetten van Kiekebelt. Nadat Padding redding had gebracht op een uitval van de gastheren, was opnieuw Kiekebelt dicht bij een treffer, maar opnieuw kon de keeper redding brengen op een kopbal van de aanvalsleider. Het spel speelde zich verder voornamelijk af op het middenveld. Kort voor het sluiten van de markt redde Padding adequaat op een inzet in de verre hoek. Noordscheschut trok nog éénmaal ten strijde, maar vanuit de counter kreeg men de deksel op de neus. Vanuit randje buitenspelpositie werd in de 90e minuut de 2 – 1 aangetekend.

Noordscheschut creëerde zichzelf vandaag kansen genoeg en had zeker recht op meer. Op wonderlijke wijze en door een aantal vreemde, doch belangrijke beslissingen trokken de gasten aan het kortste eind. Komend weekend wacht Noordscheschut opnieuw een dubbele confrontatie met Leeuwarder Zwaluwen. Aanstaande zaterdag begint Noordscheschut met een thuiswedstrijd op sportpark De Meulewieke, om 14.30 uur.

Man van de wedstrijd: Ton Kamping.  

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.