Elko 1 pakt belangrijke punten in Emmeloord

Na het onnodige verlies van vorige week (14-13), wist Elko ditmaal wel te winnen. De Elimse korfballers moesten aantreden tegen KV Emmeloord, die op dit moment laatste staan in de competitie. De vorige wedstrijd werd echter net gewonnen (15-14). Ook dit keer waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar kon Elko toch met een kleine voorsprong van 7-9 de rust ingaan. Na de rust kon Elko uitbouwen. De Emmeloorders wisten nog wat terug te doen, maar Elko toonde deze wedstrijd veerkracht. Ditmaal wisten ze de wedstrijd beheerst uit te spelen, wat resulteerde in een eindstand van 17-21.

Elko startte in de basisformatie van de afgelopen twee weken. Peter Kroezen was namelijk nog niet fit genoeg om aan deze wedstrijd mee te doen. Elko begon daarom in de wedstrijd in de aanval met Leroy Otten, Patrick Schraa, Nicole Smit en Nienke Veld. In de verdediging startten Hendri Kerssies, Michel Otten, Heidi Blokzijl en Alien Veld.

Deze week begon Elko in tegenstelling tot vorige week sterk aan de wedstrijd. Leroy Otten verzilverde namelijk een strafworp en Nicole Smit scoorde een mooie kleine kans onder de korf. Dit bracht de stand al snel op 0-2. Maar hierna liet ook de tegenstander zien dat ze in staat waren om te scoren, waardoor de stand na ongeveer 10 minuten spelen op 3-3 stond. Elko had in deze eerste helft genoeg kansen om een voorsprong op te bouwen, maar de afronding was waar het vaak nog aan ontbrak. Hierdoor konden de Elkoërs niet een grote voorsprong nemen en wist KV Emmeloord bij te blijven. Ze namen zelfs een kleine voorsprong bij een stand van 6-5. Daarna wisten de Elimse korfballers zich echter te herpakken en zelfs een klein gaatje te slaan door scores van Patrick Schraa en Heidi Blokzijl (6-8). Vlak voor rust wisten beide teams nog eenmaal te scoren, waardoor Elko met een kleine voorsprong van 7-9 de kleedkamers opzocht.

Na rust verliet Patrick Schraa het veld en viel Willard Zwartscholten voor hem in. Aan het begin van de tweede helft liet Elko zien de bovenliggende partij te zijn. De Elimse korfballers waren nu wel in staat om een voorsprong op te bouwen na afstandsschoten van Leroy Otten en Hendri Kerssies. Bij een score van 8-13 was de tegenstander zich ervan bewust dat het nodig was om punten te pakken om de laatste plek te verlaten. Dit uitte zich in fysiek spel van beide kanten, echter wist de tegenstander hier beter gebruik van te maken. De korfballers uit Emmeloord wisten dan ook twee vrije ballen te scoren en twee korte kansen te benutten. De score was ondertussen 12-14 geworden, maar Elko kon deze week wel doen wat ze vorig week niet lukte. Ze toonde veerkracht en wisten ditmaal wel mee te scoren. Zowel de korfballers uit Elim als uit Emmeloord wisten nog een paar doelpunten te maken. Bij een stand van 14-16 was het Hendri Kerssies die tweemaal kon toeslaan. Vanaf dat moment waren de Elkoërs in staat om de wedstrijd slim uit te spelen. De Elimse korfballers namen alleen nog de opgelegde kansen, waardoor niet te snel balverlies werd geleden. Na scores van Willard Zwartscholten, Heidi Blokzijl en Leroy Otten kon de wedstrijd bij een stand van 17-21 worden afgefloten.

De scores van Elko in deze wedstrijd kwamen van: Leroy Otten (7x), Hendri Kerssies (5x), Heidi Blokzijl (3x), Michel Otten (2x), Patrick Schraa (2x), Willard Zwartscholten (1x) en Nicole Smit (1x).

Volgende week zal Elko om 15:30 zijn laatste thuiswedstrijd spelen van het seizoen. Deze wedstrijd zal gespeeld worden tegen Thrianta uit Hoogeveen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.