Korfbal: ​Thrianta en Lintjo delen de punten

Hoogeveen - Voor de Thrianta-ittica formatie stond afgelopen zaterdag een thuis wedstrijd op het programma tegen Lintjo uit Oldeberkoop. Beide ploegen wisten voorafgaand aan de wedstrijd dat het bij winst ze zeker zouden van handhaving. Voorafgaand aan de wedstrijd werd onlangs overleden lid van verdienste Klaas Zwiep herdacht met een emotioneel eerbetoon.

Direct van af het begin van de wedstrijd liet Thrianta zien dat ze vol voor de winst wouden gaan. Het was dan ook Thrianta dat de score opende. Tot 5-5 bleven de ploegen om en om scoren, hierna was het Thrianta dat voor het eerst een gaatje wist te slaan van 3 doelpunten (8-5). Toch wist de ploeg uit Hoogeveen de gasten niet op achterstand te houden. Lintjo knokte zich vlak voor rust zelfs naar een voorsprong van 9-10 hierna wist Thrianta nog 1x keer de korf te vinden en werd er gerust met 10-10.

In de rust hamerde coach Vincent Bout erop dat he verdedigend beter moest en aanvallend clean gespeeld moest worden omdat de scheidrechter fysiek spel snel affloot. Met de woorden van de coach nog in de koppies kwamen de geel blauwen messcherp uit de kleedkamers. Direct maakte ze een verscheel van 4 doelpunten (14-10). Lintjo liet zien dat ze nog lang niet verslagen waren. Door hard werk wisten de gasten terug te komen tot 14-14. Hierna herpakte Thrianta zich weer en bleef het jagen op de winst. Telkens wist Thrianta voor te komen maar bleef Lintjo zich terug te knokken. Bij 20-19 dacht Thrianta de winnende gemaakt te hebben in de laatste minuut. Maar direct hierna maakte Lintjo gelijk. Hierna was het toch weer Thrianta dat scoorde helaas werd dit doelpunt onterecht afgekeurd. In de aanval die volgde wist Lintje niet te scoren. Dus kreeg Thrianta als nog de kans om de wedstrijd te beslissen in de laatste seconden. Het wist ook te scoren helaas voor de geel blauwen liet de scheidsrechter Lintjo nog 1x aanvallen en deze wisten de gasten ook af te maken. Daarna maakte de scheidrechter bij een stand van 21-21 een einde aan de wedstrijd.

Dit gelijke spel houd voor Thrianta in dat ze zeker zijn van handhaving. Volgende week speelt Thrianta voor de laatste keer dit seizoen een derby tegen Elko. De wedstrijd begint om 15.30 te Elim.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.