​HAC’63 levert mooie prestaties in Utrecht

Utrecht/Hoogeveen - Een viertal atleten van HAC’63 was afgelopen vrijdag naar Utrecht vertrokken om daar deel te nemen aan de eerste Trackmeeting van 2017 mee te doen. De trackmeetings hebben de afgelopen jaren een mooie reputatie opgebouwd waardoor er altijd wel een sterk deelnemersveld aanwezig is. Een voordeel van deze wedstrijd is dat er niet wordt gekeken naar leeftijd en geslacht, maar naar de prestaties van atleten. Dat betekend dus dat je altijd in een serie komt waarin je tegen even sterke atleten loopt.

Op de 1500 meter kwamen de eerste drie atleten van HAC’63 in actie. Maar liefst 91 deelnemers hadden zich voor dit onderdeel opgegeven. Hierdoor werd er in zes series gelopen. Leon van der Lans mocht starten in de eerste en ook de snelste serie. Hier kwam hij als dertiende over de finish in een tijd van 4:16.52. Hij was daarmee negende in de categorie mannen senioren. Ook in de tweede serie mocht een lid van HAC’63 aantreden. Hier was het Jan Bouwknegt (junior B) uit de talentenselectie van HAC’63 die zijn kunsten mocht tentoonstellen. Hij wist samen met nog 3 andere junioren het voortouw te nemen. Hij wist in 4:16.07 als vierde van zijn serie over de finish te komen. Het zou uiteindelijk ook de zesde tijd worden in de categorie jongens junioren B. De derde loper van HAC’63 kwam uit in de derde serie. Een tijd van 4:22.22 was wat Alwin Hoorn zag toen hij over de finish kwam. Net als Jan, kwam hij als vierde van zijn serie over de finish. Voor Alwin betekende het een vijftiende plaats bij de senioren.

De atleet die het langst moest wachten om in actie te komen was Erik Leusink. Door het onweer kon hij pas iets na elven starten op de 3000 meter. Ook deze afstand was goed bezet, maar de loper uit de wedstrijdselectie mocht in de eerste en snelste serie starten. Na zeven en een halve ronde kwam Erik als negende over de finish in een tijd van 8:40.54. Hoewel dit niet een persoonlijk record is, is dit wel zijn één na beste tijd ooit op deze afstand. Dat geeft aan dat hij er goed voor staat zo vroeg in het seizoen.

Daan Bartelds proeft aan NK-sfeer

Tijdens het Nederlands Kampioenschap meerkamp voor junioren A en B in Emmeloord heeft de twaalfjarige Daan Bartelds van HAC’63 meegedaan aan de sprinttweekamp. Voor de junioren C en D zijn er eigenlijk geen NK’s, maar door de sprinttweekamp in het zelfde weekend te organiseren kunnen jeugdige atleten wel de ervaring van een NK op doen. Zo moest Daan Bartelds zich bijvoorbeeld ook melden bij de dopingcontrole.

Nadat hij het hele proces van de dopingcontrole heeft doorstaan, mocht Daan zich melden bij de start van de 80 meter sprint. Hier wist hij als derde de finishlijn te passeren in een tijd van 11,77. Omdat de atleet uit Meppel deelnam aan een tweekamp, mocht hij even later ook aan de start verschijnen van de 150 meter sprint. Ook hier wist de jonge atleet van HAC’63 zich te laten zien. In een tijd van 22,05 kwam hij als tweede over de finish. Hiermee verbrak hij eveneens het vijf jaar oude clubrecord met bijna een volle seconde. Beide prestaties bij elkaar opgeteld leverde Daan een mooie derde plaats op in de sprinttweekamp.  

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.