​HODO handhaaft zich in 3e klasse

Hollandscheveld - Door een 2-2 gelijkspel te behalen in de uitwedstrijd tegen Trinitas heeft HODO de competitie afgesloten op de 10e plaats in de 3e klasse D. Door dit gelijke spel ontloopt de ploeg uit Hollandscheveld de degradatie nacompetitie, deze plekken gaan nu naar Steenwijk en Oldemarkt, terwijl Ruinen en Stanfries rechtstreeks degraderen.

Fraai was het schouwspel zeker niet op het sportpark te Boyl, beide ploegen lieten zien dat ze terecht in de onderste regionen bivakkeren in deze 3e klasse D. HODO begon slecht aan de wedstrijd en Peter Veld moest al na 1 minuut aan de noodrem trekken na slecht uitverdedigen van Frank Tuit, de harde ingreep van Veld leverde hem direct al een terechte gele kaart op. De grootste HODO kans in de eerste helft was voor Wesley Annen, maar oog in oog met Trinitas doelman Marcel Betten schoot Annen de bal veel te zacht in waardoor deze kans verloren ging. Hierna ging de wedstrijd weer door op dezelfde voet, inzet en strijd voerden de boventoon waardoor de echte voetballiefhebber niet echt aan zijn trekken kwam. De spanning vergoedde echter veel en alhoewel Trinitas aan een gelijkspel voldoende had om het 3e klasserschap veilig te stellen, kwam de ploeg in de 23e minuut wel op voorsprong. Jeroen Bokkers ontsnapte aan de rechterkant van het veld en zijn voorzet werd door Chiel Platje achter HODO doelman Marcel Pol geschoten. Direct hierna had Jeroen Bokkers de score verder kunnen uitbouwen maar zijn kopbal trof geen doel. De ploegen zochten de kleedkamer op met een 1-0 ruststand en gezien de tussenstanden op de andere velden was er voor zowel Trinitas als HODO geen vuiltje aan de lucht. 

Na rust was het HODO dat de gelijkmaker produceerde, in de 65e minuut zette Jeffrey Stenvert goed door aan de rechterzijkant van het veld en zijn perfecte voorzet werd door Wesley Annen knap in de verre hoek gekopt. Na deze gelijkmaker leek er eindelijk wat meer beleving in het HODO spel te komen, maar de ploeg kreeg direct al weer een treffer om de oren. Het was wederom Chiel Platje die de trekker overhaalde, scheidsrechter Lemmen had er echter geen boodschap aan dat de Trinitas spits in buitenspelpositie stond. De leidsman stond op 30 meter afstand, negeerde zijn assistent scheidsrechter volledig en keurde de goal op onbegrijpelijke wijze goed. HODO moest dus op jacht naar de gelijkmaker, maar alleen routinier Rob Leijssenaar kreeg nog een kleine kans om te scoren. In de blessuretijd viel echter toch nog de gelijkmaker, Ferdi Tolman won zijn kopduel in de 16 meter en het was Trinitas verdediger Jos de Vries die de bal ongelukkig in het eigen doel werkte. Hierna floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd, het punt werd gekoesterd en doordat de wedstrijd Steenwijk-Dedemsvaart ook in een gelijkspel eindigde speelt HODO ook het komende seizoen in de 3e klasse.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.