​Hoogeveen zaal blijft in race om promotie

Hoogeveen – Het zaalvoetbalteam van VV Hoogeveen heeft Drs. Vijfje JO19 eenvoudig opzij weten te zetten. Nadat het nog wel een comfortabele 3-0 voorsprong weg had gegeven stelde men na rust orde op zaken en won men uiteindelijk met 6-3. Men blijft hierdoor in race om promotie naar de Topklasse.

Door: Rob Klooster

Zonder Sander Benjamins en de zieke Bas Blanken ging Hoogeveen voortvarend van start. De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld door Vincent Coulier en Wim Bos. Nadat Sander Hartman nog twee kansjes niet wist te verzilveren was het in de vijfde minuut wel prijs. Een mooi een-tweetje tussen Bos en Coulier werd door laatstgenoemde binnengeschoten: 1-0. De Groningers kropen vervolgens wat meer uit hun schulp, maar verder dan wat afstandsschoten kwam men niet. In de twaalfde minuut verdubbelden de Hoogeveners de voorsprong. Frank Benjamins bediende de mee opgekomen Emiel Njagul op maat zodat deze bij de tweede paal eenvoudig binnen kon tikken. Kort hierna was het alweer prijs. Wim Bos speelde zichzelf prima vrij. Goalie Buys wist in eerste instantie nog te redden maar de rebound had hij geen antwoord: 3-0. Lange tijd leek er niets aan de hand totdat op slag van rust Drs. Vijfje via een mooie volley van Thomas de Weerd op 3-1 kwam. De concentratie leek even weg waardoor een minuut later de bal via Robin Schoonveld alwéér achter Devlin Hartman verdween: 3-2.

Je zou verwachten dat Hoogeveen na een slok uit de bidon scherp aan de tweede helft zou beginnen, maar na nog geen minuut spelen kon opnieuw Thomas de Weerd mooi binnen tikken waardoor het opeens weer gelijk stond. Hoogeveen rechtte de rug en kwam binnen twee minuten weer op voorsprong. Sander Hartman liep zichzelf vrij en kon daardoor een corner van Wim Bos binnen schieten. Hoogeveen voerde het tempo op en dat resulteerde al snel in kansen voor Vincent Coulier en Andres Hoogeveen. Beide wisten het net echter niet te vinden. Iets van Niek Bosscha even later wel lukte: 5-3. Drs. Vijfje kwam kort hierna vanwege een gele kaart met een man minder te staan. Hoogeveen wist deze overtal situatie echter niet uit te buiten. Lange tijd bleef het eenrichtingsverkeer, maar er was opnieuw een gele kaart nodig om tot scoren te komen. Keeper Buys van Vijfje kon na commentaar op de leiding twee minuten naar de kant. Ditmaal wist Hoogeveen wel te scoren. Een poging van Emiel Njagul werd in eerste instantie nog gerede, maar Sander Hartman was er als de kippen bij alsnog binnen te tikken: 6-3. Hoogeveen kon hierna freewheelend de wedstrijd uitspelen en kreeg nog enkele kansen via Coulier en Hartman. Nadat Devlin Hartman fraai redde op een schot van Vijfje was het slotakkoord voor Jacco Tuinstra. Nadat hij de bal ontving van Devlin Hartman werd de sprint naar voren ingezet. Het daaropvolgende schot eindige helaas in het zijnet waardoor het 6-3 bleef.

Normaal gesproken zou er nog een return in Groningen volgen aanstaande woensdag. Maar omdat Drs. Vijfje niet uit de Topklasse wist te promoveren, mag Drs. Vijfje JO19 daar niet naartoe promoveren. Reden voor Drs. Vijfje JO19 om zich terug te trekken. Dit houdt in dat Hoogeveen hierdoor al geplaatst is voor de volgende ronde. Hier zal het de winnaar van het duel ONR – Inter Maluku. ONR wist vorige week thuis met 5-0 te winnen.

Foto’s: Rob Klooster

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.