​Leerlingen maken dromen waar bij eindexamen Beeldende Kunst

Hoogeveen – Voor Marguerite van Lieshout, docent Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) van het RSG Wolfsbos is het een drukke periode. De eindexamens Beeldende Kunst van VMBO-TL op locatie de Groene Driehoek zijn in volle gang. 

Onderweg naar het eindexamen-lokaal, vertelt Marguerite dat de eindexamenthema van dit jaar "het uitbeelden van je dromen" is. Een inspirerend thema met veel ruimte voor creativiteit van de leerlingen.

Respect voor elkaar

Al jaren kan er op RSG Wolfsbos gekozen worden om eindexamen te doen in Kunst. De vierdejaars leerlingen sluiten voor dit vak hun schoolperiode af met maar liefst twee eindexamens: het Centraal Praktisch Examen en het Centraal Schriftelijk Examen, waarbij de eerste het zwaarst telt. In het eindexamenlokaal is Lise Pekel druk bezig met het Centraal Praktisch Examen. "De wereldbol is al klaar", vertelt ze enthousiast. "Ik ben nu bezig om twee handen van gips te maken. De handen gaan de wereldbol dragen. De ene hand wordt blank en de andere gekleurd." Op de vraag wat haar droom is, legt ze uit dat dit werkstuk 'respect voor elkaar' symboliseert. "Respect hebben voor een ander, vind ik heel belangrijk. Hadden sommige mensen in de wereld maar wat meer respect voor elkaar. Dan zou de wereld een stuk mooier zijn!”

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.