​Problemen met de buren, Buurtbemiddeling kan helpen!

Hoogeveen - Iedereen wil graag prettig wonen in een leuke buurt. Soms lukt dat niet omdat de relatie met de buren niet goed is. De oorzaak daarvoor is vaak iets kleins dat langzaam uitgroeit tot een conflict. En het woonplezier vermindert. Een goed gesprek doet wonderen. 

Vrijwilligers van Buurtbemiddeling helpen als u dat zelf niet goed lukt. Voorkom ergernis en bespreek uw problemen met de buren. Oorzaken van burenproblemen zijn vaak geluidsoverlast, bedreigingen en treiteren, tuin of tuinafscheiding, kinderen, rommel en viezigheid, vernielingen.

Tuin of tuinafscheiding

Nu het lente is en mensen meer tijd buiten doorbrengen, bijvoorbeeld in de tuin, zorgt dit nogal eens voor onenigheid met de buren. De schutting is een berucht voorbeeld: die staat niet op de juiste plaats, wordt zonder overleg weggehaald of vernield of hij valt (bijna) om. Onderzoek wat precies de regels zijn voor bomen, schuttingen, heggen en andere tuinafscheidingen. Dit kan op de site van het juridisch loket (www.juridischloket.nl/wonen-en-buren). HULP Wilt u hulp bij het oplossen van uw burenprobleem? Schakelt u dan de goed opgeleide vrijwilligers van Buurtbemiddeling in. Dit kan via Buurtbemiddeling gemeente Hoogeveen, telefonisch op 0528 278 855 of via e-mail: buurtbemiddeling@swwh.nl.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.