​Hoogeveen (za) op jacht naar promotie

Hoogeveen - Het eerste zaterdag team van de VV Hoogeveen zal in een tweeluik met SV Borger promotie moeten afdwingen naar de derde klasse. Hoogeveen speelt zaterdag om 14.30 uur eerst thuis. Een week later staat de return in Borger op het programma.

Borger eindigde als elfde in de derde klasse en ging zaterdag met 7-1 hard onderuit bij Lutten. Beide ploegen zijn geen onbekenden van elkaar en kwam elkaar vorig seizoen en het seizoen daarvoor al tegen in de competitie.

Hoogeveen heeft een weekje extra rust gehad. Tijdens de trainingen is geprobeerd de scherpte terug te krijgen. Daar ligt dan ook het grootste zorgpunt. In de competitie trof men de laatste weken alleen maar laagvliegers, waardoor men niet tot het uiterste hoefde te gaan. Men had dan ook nauwelijks met weerstand te maken en dat zal zaterdag wel anders zijn.
Hoogeveen snakt natuurlijk naar een terugkeer in de derde klasse en verdient dat ook op basis van de tweede seizoenshelft. Van de elf wedstrijden werden er tien gewonnen.

Tegenstander Borger heeft eigenlijk het hele seizoen in de onderste regionen van de derde klasse gespeeld en presteerde vrij stabiel. In alle periodes werden acht op negen punten gehaald. Door zeges tegen Elim en SCD’83 werd rechtstreekse degradatie de laatste weken voorkomen.

Vorig seizoen, toen Hoogeveen degradeerde, won men thuis met 1-0 dankzij een treffer van Hendrik Everts. In Borger ging men met 5-3 onderuit. De duels in Borger zijn sowieso spectaculair, want een jaar eerder verspeelde Hoogeveen het kampioenschap in de vierde klasse door met 5-4 te verliezen. Thuis werd er destijds met 3-2 gewonnen.

Op de foto een fragment uit de onderlinge confrontatie vorig seizoen (Foto: Gerjo Stegeman)

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.