Thrianta kijkt terug op geslaagd zomers schoolkorfbaltoernooi

Hoogeveen-Afgelopen woensdagmiddag vond in Hoogeveen voor de 48e keer het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi plaats. Dit jaar streden maar liefst 88 teams uit de groepen 2 tot en met 8 om het kampioenschap van Hoogeveen. Hiermee is het schoolkorfbaltoernooi in Hoogeveen een van de grotere toernooien van Noord Nederland.

Voor veel Hoogeveners is het schoolkorfbaltoernooi de eerste kennismaking met deze sport. Iedereen kent wel iemand die aan dit toernooi heeft mee gedaan. Enkele jaren heeft Korfbalvereniging Thrianta de keuze gemaakt om het toernooi te verplaatsen naar de woensdagmiddag. Inmiddels begint dit haar vruchten af te werpen. Ruim zeshonderd kinderen in de leeftijd van zeven tot en met twaalf jaar waren op dit toernooi actief.

4 teams naar Schoolkorfbal Kampioenschap van Drenthe

Maar liefst vier ploegen hebben zich geplaatst voor het Provinciaal Schoolkorfbal Kampioenschap dat dit jaar voor de derde keer op rij in Hoogeveen plaats vindt. De deelnemende ploegen zijn Morgenster (groep 8), ’t Kofschip (groep 7), Goudvink (groep 6) en Morgenster (groep 6).

De organiserende vereniging, Korfbalvereniging Thrianta, kijkt met trots terug op een geslaagd toernooi en wenst deze kampioenen veel succes in de strijd om het kampioenschap van Drenthe.

Smaakt korfbal naar meer?

Vond uw zoon of dochter het schoolkorfbaltoernooi ook erg leuk? Kom dan ook gerust eens langs voor een gratis proeftraining. Meer informatie vindt u op www.thrianta.nl.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.