Opname geëist wegens poging gijzeling twee tieners

Assen/ Hoogeveen - Tegen een 32-jarige inwoner van Hoogeveen is 1 jaar opname in een psychiatrische kliniek en 2 jaar voorwaardelijke celstraf geëist. Daarnaast zou de man zich gedurende 5 jaar niet vertonen in Hoogeveen, een contactverbod en een schadevergoeding van ruim € 1.500,- voor de twee slachtoffers een jongen (14) en meisje (16).

De man had hulp gezocht bij de GGZ in Hoogeveen maar kreeg daar niet de hulp die hij verwachtte. Hij zat in problemen omdat hij op zijn 18e jaar in de steek was gelaten door zijn toenmalige vriendin. Op een van de voetbalvelden, vorig jaar augustus, liep de situatie uit de hand toen hij een jongen en meisje wilde gijzelen. Hij greep het meisje bij de keel en pols. Vervolgens trok hij een mes en zei dat beiden moesten blijven staan. De jongen ging er vandoor waarna het meisje zich losrukte en het ook op een lopen zette. 

De Hoogevener verklaarde dat hij door dwanggedachten tot zijn daad was gekomen en dat hij een meisje dat op zijn ex-vriendin leek, iets moest aandoen. Hij wilde de jongen en meisje vastbinden en via 112 doorgeven dat het menens was zodat hij door de GGZ alsnog zou worden geholpen. Hij zweerde in de rechtszaal dat hij beiden niet echt iets had willen aandoen.

Na een paar dagen kon de politie niets anders doen dan hem vrijlaten en de GGZ verzoeken om de man alsnog op te nemen, aldus gebeurde.Sinds december zit hij in het Forensische Psychiatrie Noord in Assen. 

De ouders lieten weten dat de tieners tot op heden psychische klachten hebben waarop de verminderd toerekeningsvatbaar verklaarde man zijn excuses aanbood.

Uitspraak over 14 dagen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.