GigaGfestival Pesse 10de verjaardag groots gevierd

Hoogeveen - Het tiende jaar van het Giga G is op 18 mei gevierd met het Giga G festival als eerste avond van het Muziekweekend Pesse. Artiesten als De Wethouders, René Karst, One Two Trio, Mooi Wark en Frans Bauer traden op bij het GigaGFestival dat georganiseerd wordt door Stichting AJB.

Om half 8 in de avond trapten De Wethouders het festival af in een gezellige sfeer. René Karst vervolgde de gezelligheid vanaf 20:00 uur en vanaf half 9 kwamen ook de mannen van One Two Trio op het podium. Vanaf 9 uur maakte Mooi Wark het feest nog een stukje feestelijker, want de band bestaat dit jaar 25 jaar en werd dan ook onder luid gezang gefeliciteerd. Als laatste artiest maakte Frans Bauer het feest compleet. Hij kon rekenen op veel cadeautjes, zelf gemaakte schilderijen en brieven van trouwe fans.  

Tijdens het optreden van One, Two , Trio werd een nieuwe dans geïntroduceerd, volgens de band heet dit de stilstaande polonaise. Leg je handen op de schouders van je voorganger en blijf stil staan.   

In 2008 heeft Stichting AJB het feest voor het eerst georganiseerd en inmiddels is het feest niet meer weg te denken uit het programma van het feestweekend. En ook dit jaar was het wederom een succes met ca. 1200 bezoekers bezochten het feest op deze avond. 

Het meisje met de duim omhoog had een brief voor Frans Bauer. 

Foto's GD Fotografie 

Tekst: Judith Bos

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.