Rabobank gaat 2 pinautomaten in Hoogeveen 's nachts sluiten

Hoogeveen – De Rabobank heeft in het afgelopen jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Deze plofkraken brachten schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden. Rabobank neemt daarom een aantal maatregelen. Uitgangspunt daarbij is dat de beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk gehandhaafd blijft. In Hoogeveen gaat de Rabobank 's nachts twee pinautomaten sluiten.

Nachtelijke sluiting aantal geldautomaten

Om het risico te beperken worden de volgende twee geldautomaten tussen circa 23.00 en 6.00 uur gesloten:

  • Nije Nering
  • Het Haagje

Geldopname is dan niet mogelijk.

Directievoorzitter Hans van der Werff: “Sinds vorig jaar wordt de Rabobank in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit geeft veel financiële schade en overlast. We realiseren ons ook goed de angst van omwonenden gezien de impact van plofkraken. Daarom nemen we maatregelen om criminelen te ontmoedigen.”

Alternatieven

Om toch te kunnen beschikken over contant geld, kan er gebruik gemaakt worden van andere automaten in de buurt, zowel van de Rabobank als van andere banken. Op rabobank.nl/zwd staat een overzicht van de vestigingen en automaten van Rabobank Zuidwest-Drenthe. Klanten van de Rabobank kunnen ook geld thuis laten bezorgen. Op rabobank.nl vindt u hierover meer informatie.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.