Parkeergarage De Kaap geopend

Hoogeveen - Onder grootte belangstelling heeft wethouder Bert Otten donderdagmorgen parkeergarage De Kaap officieel geopend. Wethouder Otten verrichte de opening door het eerste uitrijkaartje uit de automaat te halen en deze bij één van de betaalautomaten af te rekenen.

Even voor 09.00 uur was men nog druk bezig om de nieuwe parkeergarage gereed te maken voor de officiële opening. De vloer van de garage was net geschrobd en hier en daar werden nog wat ballonnen opgehangen. Om klokslag 09.00 uur kwam wethouder Bert Otten samen met wethouder Jan Steenbergen aanrijden en haalde zijn uitrijkaartje uit de automaat waarna hij de garage in kon rijden. Na een toespraak en met het afrekenen van het uitrijkaartje was Parkeergarage De Kaap geopend.

Parkeergarage De Kaap is een iets waar Hoogeveen trots op mag zijn volgens wethouder Otten. Maar het is wel een parkeergarage die letterlijk en figuurlijk veel stof heeft doen opwaaien. "Deze parkeergarage was en is nog steeds het gesprek van de dag. Sommige inwoners zijn nog steeds wantrouwend en hebben letterlijk gezegd, 'daar ga ik nooit staan'. Maar nu zullen deze mensen zien dat Hoogeveen niet alleen een parkeergarage erbij heeft gekregen maar ook een  groot overdekt plein. Iets waar deze stad trots op mag zijn", aldus wethouder Otten.

Kinderziekten

Wat nieuw is heeft te maken met kinderziekten, zo ook parkeergarage De Kaap. Toen wethouder Otten het uitrijkaartje wilde afrekenen weigerde de betaalautomaat deze te accepteren. Gelukkig wilde een andere betaalautomaat het uitrijkaartje wel accepteren en kon wethouder Otten met zijn pinpas betalen.

De eerste week maken leerlingen van het Alfa-college, die tijdelijk fungeren als assistent parkeerbeheerder, bezoekers wegwijs in de garage. Daarnaast is er voor bezoekers die tegen problemen aanlopen de kans om in gesprek te gaan met de hoofdparkeerbeheer zodat problemen zo snel mogelijk opgelost kunnen worden.

Kortingsactie

Om de inwoners en bezoekers van Hoogeveen kennis te laten maken met de nieuwe parkeergarage wordt een kortingsactie gehouden. Bezoekers die van 1 juni tot en met 14 juni parkeren in de nieuwe parkeergarage, krijgen een gratis uitrijkaartje voor het volgende bezoek.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.