Het is verboden te zwemmen in Surfplas bij Nijstad

Hoogeveen - Het is verboden om te zwemmen in de Surfplas bij Nijstad. Dit laat Ontwikkeling bij Surfplas Nijstad weten op hun Facebookpagina. Er zullen dan ook borden geplaatst worden met daarop "Verboden te zwemmen" en "verboden het bouwterrein te betreden".

Na overleg met medewerkers van de Provincie Drenthe is geconstateerd dat men de veiligheid in en om het zwemwater niet kan garanderen. Om geen slechte start te maken met de voor Hoogeveen en omgeving zo mooie ontwikkeling wil men het terrein pas openstellen als men van de provincie het vereiste zwemwater protocol heeft verkregen.

De reden om de Surfplas nog niet open te stellen heeft te maken met de volgende feiten:
  • De waterkwaliteit wordt nog niet gecontroleerd, er kunnen  bacteriën in het water komen zonder dat we het weten.  Hier kunnen mensen ziek van worden. 
  • Er zijn nog geen drijflijnen aangebracht om de grens van  veilig zwemwater aan te geven. U kunt zonder het te weten in gevaarlijk diep water terecht komen.
  • Door de aanstortingen van de oevers onderwater is de  doorkijk van het water op dit moment nog onvoldoende  en zijn oneffenheden en eventuele obstakels onder water niet zichtbaar.
  • Omdat de aanleg van het totale gebied nog zeker tot  volgend voorjaar duurt zijn er obstakels op het omliggende  terrein aanwezig die gevaar op kunnen leveren.

De initiatiefnemers hebben de laatste weken veel leuke reacties gekregen en begrijpen dan ook dat men teleurgesteld is in het feit dat het gebied nog niet vrijgegeven wordt om te zwemmen. Maar de veiligheid van de bezoekers staat bij hun voorop en ze hopen dat mensen dit begrijpen.

Gerelateerde berichten:

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.