Taakstraf na stelen van weideklok

Fluitenberg/Assen - Een 24-jarige inwoner van Fluitenberg kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd vanwege diefstal van een weideklok (schrikdraadapparaat). Een familielid van de eigenaar zag de auto van de dader en had het kenteken genoteerd.

Na de diefstal zocht en vond hij de auto en zag daarin het apparaat liggen. Toen hij de man er op aanspraak kreeg hij de weideklok terug maar de politie werd wel ingeschakeld.

Daar ontkende de man dat hij het apparaat had gestolen. Tijdens zijn gedwongen verblijf op het politiebureau besmeerde hij zijn cel met bloed. De politie deed hiervan aangifte.

Verder werd hij verdacht van het stelen van een 4-tal accu's van het Waterschap Drents en Overijsselse Delta maar dat werd als niet bewezen geacht door de rechter. De man was in 2016 veroordeeld wegens koperdiefstal en kreeg toen een voorwaardelijke gevangenisstraf van 60 dagen met een proeftijd van 1 jaar. De helft van deze straf werd nu omgezet naar 60 uren taakstraf en voor het besmeren van de politiecel eenzelfde straf.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.