​Verkoop kavels Beukemaplein van start

Hoogeveen - Heeft u interesse in een kavel op het Beukemaplein? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 22 juni om 19.30 uur in de Burgerzaal van het raadhuis. Tijdens deze avond krijgt u meer informatie over de plannen, voorwaarden, inschrijving en loting.

Ideale locatie

Het Beukemaplein ligt ten zuiden van Het Haagje. Het ligt op loopafstand van het stadscentrum en andere voorzieningen. Het is dan ook een ideale locatie om bijvoorbeeld een levensloopbestendige woning te bouwen. Na de opening van de parkeergarage op De Kaap biedt de gemeente bouwkavels aan, waarbij kopers niet alleen de kavelgrootte maar ook het woningtype kunnen bepalen. Van bungalow tot eengezinswoning, alleen of met een groep bouwen? Het maakt niet uit!

Hoe werkt het?

Na de informatieavond hebben geïnteresseerden drie weken de tijd om te bepalen hoe breed de kavel moet worden, waar de kavel komt te liggen en om zich in te schrijven. Drie weken later, op donderdagavond 13 juli, begint de kavelverdeling. Een notaris trekt uit de inschrijvers één voor één een persoon of een groep mensen, die een plek op de kavelkaart mag aanwijzen. Groepen krijgen voorrang bij de kavelverdeling. Ze kiezen samen een architect en nemen dezelfde aannemer. Zo creëer je een eigen woonsfeer.

Meer informatie

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.