10-jarig bestaan Scala musicalgroepen gevierd

Hoogeveen - Op 10 juni 2007 is Scala Centrum van de Kunsten gestart met musicalgroepen voor de jeugd. Artistiek leider Gerrit Jan Rutgers was het tienjarig bestaan al bijna vergeten, maar daar werd door Yoanique Hillen en Marco Rutgers een stokje voor gestoken aan het eind van de vier musicals die gedurende de dag zijn opgevoerd. Zij hebben ieder lid van Scala musicalgroepen opgetrommeld om een persoonlijk stukje te schrijven aan Gerrit Jan. In de middag werden er twee musicals vertoond en in de avond mochten ook de oudere twee groepen er aan geloven.

Om 16:30 uur begon de eerste musical door Musicalklas 1, met de titel 'Pippi Langkous'. Wie kent het roodharige meisje met sproeten en twee eigenwijze vlechten nou niet? De musical duurde ca. 20 minuten en meteen na afloop werd deze musical opgevolgd door musicalklas 2 die de musicalshow 'De Broadway Parade' opvoerde. Een musical met bekende musicalpersonages als Tarzan, Annie en de kinderen van Von Trapp. Deze voorstellingen eindigden om 18:00 uur.

In de avond werd het programma vervolgd. Om 19:30 uur begon Musicalklas 3 met de musical 'Herrie op de filmset'. In deze musical neemt bekende regisseur Jessica de Groot een musicalfilm op, maar twee zussen die beide in de film meespelen maken het elkaar erg lastig. Na de pauze werd deze musical opgevolgd door Musicalgroep 4, met de ontroerende musical 'Eva'. Het publiek werd door deze musical erg ontroerd en dat is dan ook niet gek. De musical ging over een 16-jarig meisje dat ernstig ziek blijkt: ze heeft kanker. De chemokuur slaat niet aan en volgens dokteren heeft ze niet lang meer te leven. Door vriendschap, verdriet en afscheid heen baant de musical zich een weg door deze laatste maanden waarin Eva's vrienden haar nog een mooie tijd willen geven. De musical werd zeer professioneel en geloofwaardig vertolkt en het is dan ook niet gek dat deze groep de avond mocht afsluiten met een staande ovatie.

Het moment werd nog emotioneler toen Marco Rutgers, de zoon van artistiek leider Gerrit jan Rutgers, een moment nam om aan te halen dat de musicaljeugdgroepen tien jaar bestaan op deze dag. In 2003 is de volwassen musicalgroep opgericht, maar pas op 10 juni 2007 is de eerste jeugdgroep opgericht. Samen met Yoanique Hillen heeft Marco alle leden en ex-leden van de groepen gevraagd om een persoonlijk stukje te schrijven aan de artistiek leider en deze werd in boekvorm aan hem overhandigd. Gerrit Jan was duidelijk geëmotioneerd. Vanuit de redactie van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

Tekst: Judith Bos / Foto's: GD Fotografie 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.