​Doortastend optreden redden vrouw en hond uit kanaal

Hoogeveen - Het was kantje boord, maar door snel ingrijpen van een medewerkster van A.P.S aan de Nobelstraat in Hoogeveen konden baas en hond gered worden uit de Hoogeveense Vaart ter hoogte van de Capella.

De medewerkster van A.P.S zag vanuit haar kantoor dat aan de overkant van het kanaal een vrouw in paniek aan de wal stond bij de vaart. Tijdens het uitlaten was haar viervoeter te water was geraakt. De eigenaar sprong na menig maal om hulp te hebben geroepen in het water toen ze zag dat het beestje elke keer onder water verdween. Na enkele pogingen kon ze haar hond onder water weer vinden en bij het nekvel vatten. Door de hoge oevers, en een spierziekte van de vrouw, konden baas en hond echter niet meer op eigen kracht weer op de wal komen.

De medewerkster van A.P.S had ondertussen haar collega’s gesommeerd om de hulpdiensten te waarschuwen. Ze ging hierna als een speer naar de overzijde van het kanaal met haar auto, doordat ze al had ingezien dat de twee alleen te redden waren via de wal. Met vereende krachten wist de vrouw samen met een toegesnelde passant, baas en hond weer op het droge te krijgen. De opgeroepen hulpdiensten hoefden door de snelle actie geen hulp meer te verlenen.

© foto schonewillefotografie 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.