​Yardenhuis Zevenberg opent 16 juni in Hoogeveen

Hoogeveen, 14 juni 2017 – Yardenhuis en crematorium Zevenberg in Hoogeveen wordt vrijdag 16 juni officieel geopend. Het weekend na de openingsceremonie, op 17 en 18 juni, houdt de nieuwe uitvaartlocatie open huis. Belangstellenden kunnen een kijkje voor en achter de schermen nemen in het nieuwe crematorium en afscheidshuis. In het afscheidshuis speelt de natuur uit de omgeving een belangrijke rol.

Yardenhuis Zevenberg is volgens het feeling environment concept van Yarden ingericht. Dit houdt in dat de kleuren, materialen, geluiden en beelden zijn afgestemd op de emoties en gevoelens die nabestaanden en bezoekers tijdens het afscheid kunnen ervaren. Wilma Voortman, adjunct-directeur bij Yarden: ‘Yardenhuis Zevenberg ligt in het landelijke gebied net buiten Hoogeveen. We hebben het Drentse landschap als uitgangspunt genomen voor het ontwerp van het nieuwe gebouw. Alle ruimtes hebben de sfeer van dit landschap gekregen. Op deze manier vloeien binnen en buiten mooi in elkaar over. Uniek in het nieuwe yardenhuis is dat de koffielounge tevens onze ontvangstruimte is. Hiermee kunnen we gasten bij ontvangst vooraf aan een plechtigheid al een kopje koffie namens de nabestaanden aanbieden. Hiermee creeren we een sfeer waarin gasten zich welkom en sneller op hun gemak voelen. Zo wordt het afscheid nog persoonlijker.’

Taxiservice

Het uitvaartcentrum in Hoogeveen is meeverhuisd naar de nieuwe locatie. Omdat dit niet meer in het centrum van Hoogeveen ligt, biedt het yardenhuis een taxiservice. Nabestaanden kunnen tegen een aantrekkelijk tarief vervoerd worden vanuit Hoogeveen naar het afscheidshuis, bijvoorbeeld wanneer zij hun overleden dierbare bezoeken. De chauffeur blijft tijdens het bezoek wachten.

Kunstwedstrijd

Tijdens de open dagen kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete kunstwerk uit de voorselectie die de jury van de kunstwedstrijd heeft gemaakt. De uiteindelijke winnaar wordt op donderdag 22 juni bekend gemaakt en wordt beloond met de realisatie van zijn of haar kunstwerk op het bloemenveld naast het nieuwe crematorium en een beloning van 500 euro.

Open huis

Yardenhuis Zevenberg is op zaterdag 17 juni van 10.30 tot 16.00 uur en zondag 18 juni van 13.00 tot 16.30 open voor publiek. Iedereen is welkom om een kijkje voor en achter de schermen te komen nemen. Zo wordt bijvoorbeeld ook de ovenruimte opengesteld en vertellen medewerkers over het werk binnen een crematorium.

Bezoekadres: Crematorium en Uitvaartcentrum yardenhuis Zevenberg

Fluitenbergseweg 30a, 7931 TB Fluitenberg (gemeente Hoogeveen)

Toegang: Gratis

Yardenhuis en crematorium Zevenberg in Hoogeveen foto ©yarden

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.