​Wethouder Bert Otten geeft officiële startsein voor Hoogeveen On Stage

Hoogeveen 25 mei 2017. Tijdens de Kick-Of op het gemeentehuis van Hoogeveen heeft wethouder Bert Otten door het onthullen van de data van het Beroepenfeest en de Doe Dag, het officiële startsein gegeven voor Hoogeveen On Stage; een positief (beroeps)podium voor VMBO leerlingen.

Hoogeveen On Stage zal met het Beroepenfeest op donderdag 15 maart en de Doe Dag op 29 maart, in het voorjaar van 2018 zijn 1e editie beleven. Samen met initiatiefnemer en bedenker Corine Korrel, onthulde Bert Otten, wethouder Economische Zaken, deze data. Hiermee is Hoogeveen de eerste gemeente in Drenthe waar het VMBO On Stage evenement gaat plaatsvinden.

Onder de aanwezigen waren oa vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de Rotary, decanen en mentoren van de deelnemende VO scholen, RSG Wolfsbos en het Roelof van Echten College, diverse ondernemers, vertegenwoordigers van het Alfa College en namens de gemeente de wethouders Bert Otten en Gert Vos, beiden ambassadeurs van Hoogeveen On Stage. Om het belang van de samenwerking tussen de verschillende partijen, onderwijs, gemeente en bedrijfsleven te benadrukken werd door de vertegenwoordigers symbolisch een paraaf gezet. Daarna werd er gezamenlijk getoasted op een succesvolle eerste editie.

Leerlingen van de twee Hoogeveense VMBO-scholen ontmoeten tijdens het Beroepenfeest van Hoogeveen On Stage op donderdag 15 maart, beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen die hen helpen keuzes te maken in beroep en opleiding door te vertellen wat hun werk inhoudt. Tijdens het schooljaar zijn er ter voorbereiding op dit evenement verschillende activiteiten voor leerlingen, docenten en bedrijfsleven. Na 2 weken, op donderdag 29 maart, vindt de Doe Dag plaats, waar de leerlingen een dag meelopen bij de beroepsbeoefenaren waarmee ze tijdens het Beroepenfeest een match hadden gemaakt.

foto:© on stage

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.