Duurzaam wonen ervaren tijdens een thematour in Hoogeveen

Hoogeveen - Voor iedereen die op zoek is naar specifieke kennis over energiebesparende maatregelen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Op zaterdag 1 juli is de thematour ‘Energieneutraal’ in Hoogeveen. Familie Knaap stelt haar woning open en laat tijdens een rondleiding hun duurzame maatregelen zien. Er is plek voor acht geïnteresseerden om mee te gaan met de tour en meer te leren over energie opwekken.

De twee-onder-een-kap woning van de familie Knaap geniet volop van de zon, als zogenaamde zonnewoning. Drie zonnecollectoren en tien zonnepanelen vangen de zonne-energie op, om het huis te verwarmen en het opwekken van voldoende stroom. En dat zonder gas aansluiting. Carlos Knaap deelt graag zijn ervaringen over de weg naar een energieneutrale woning. De thematour ‘Energieneutraal’ vindt plaats op zaterdag 1 juli om 11.00 uur in Hoogeveen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de tours op www.duurzamehuizenroute.nl.

Thematours in Drenthe 

Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: “We werden warm ontvangen door de familie en zij vertelden op een duidelijke wijze over de overwegingen en keuzes die zij maakten.” Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een goed beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe bijvoorbeeld een energieneutraal huis woont of hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt.

De thematours worden georganiseerd door de Nationale Duurzame Huizen Route in samenwerking met Expeditie Energieneutraal Wonen en het Drents Energieloket van de provincie Drenthe. Op zaterdag 17 juni is er ook een thematour ‘Zelfvoorzienend en hergebruikte materialen’ in Dwingeloo, op vrijdag 23 juni ‘Duurzaamste huis van Drenthe’ in De Wijk en op zaterdag 24 juni de thematour ‘Energiepluswoning’ in Coevorden.

Volgende editie Nationale Duurzame Huizen Route De thematours zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping van hun kennis. Daarnaast kunnen huiseigenaren zich laagdrempelig oriënteren op duurzaam bouwen en wonen tijdens de 5e editie van Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november 2017. Enkele honderden huiseigenaren openen hun deuren voor iedereen die zelf ook de slag wil gaan met duurzaam wonen. Het delen van kennis en ervaringen gaat 365 dagen per jaar door via de digitale huizenroute. Belangstellenden kunnen online vragen stellen aan huiseigenaren.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.