Hoogeveens talent speelde zes jaar bij eredivisionist

Hoogeveen - HZVV speelt op dinsdag 4 juli voor de zevende keer in de geschiedenis tegen een eredivisieploeg. PEC Zwolle van de nieuwe trainer John van ’t Schip komt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen op bezoek in Hoogeveen. Het sterk vernieuwde HZVV wil het PEC erg moeilijk maken en wil er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd van maken. Ter voorbereiding op deze unieke wedstrijd laten we spelers en trainers van HZVV en PEC aan het woord. Deze keer: Noah ten Brinke.

De 17-jarige Noah ten Brinke is onlangs toegevoegd aan de eerste selectie van HZVV en hij heeft een heel speciaal gevoel bij de wedstrijd tegen PEC, want hij speelde zes jaar bij de eredivisionist uit Zwolle. Jammergenoeg mist hij de bijzondere wedstrijd tegen zijn oude club in verband met vakantie.

Nadat Noah ten Brinke bij HZVV in F8, F5, F1, E3 en E1 gespeeld had werd hij gescout door sc Heerenveen. ‘Ik heb drie trainingen bij Heerenveen F1 meegedaan en daarna viel ik af. Ik weet nog steeds niet waarom. Ik heb gebeld, maar ik kreeg een automatisch antwoord. Ik was heel erg jong en vond het niet zo heel erg’. Later werd het jeugdige talent gescout door de KNVB en trainde hij elke woensdagmiddag in Oosterhesselen. Na een half jaar werd hij gevraagd door FC Groningen. ‘Ik heb een jaar meegetraind met de voetbalschool. Ik moest elke woensdagmiddag trainen, terwijl vrienden veel kinderfeestjes bezochten. Daar was ik wel jaloers op. Door een liesblessure ben ik afgevallen. Ik had wel het gevoel dat ze verder met me wilden’. Noah viel daarna op bij PEC Zwolle en mocht aansluiten bij de voetbalschool. Hij doorliep groep 8 in een basisschool vlak naast het stadion in Zwolle. ‘Ik trainde van 8.30 uur tot 10.00 uur en vanaf 11.00 uur ging ik naar school. Een keer in de week trainden we twee keer op een dag, namelijk van 15.30 tot 17.00 uur. Qua niveau was het zwaar. Ik reisde elke dag naar Zwolle en ik was laat thuis. We trainden bij Be Quick ’28, maar we kleedden ons om in het stadion. We kwamen ook spelers van het eerste tegen, zoals Ryan Thomas, die in hetzelfde gastgezin was als mijn vrienden en Kingsley Ehizubue’. Noah begon bij PEC als eerstejaars D en eindigde in B1. ‘In D1 en B2 had ik een vaste basisplaats, maar in B1 niet. Ik had een betere concurrent op mijn positie als aanvallende middenvelder. Elke week was het weer afwachten of ik speelde. Ik heb toen best onder spanning geleefd. Halverwege het seizoen voelde ik al dat ik zou afvallen. Ik kwam vooral fysiek te kort. De laatste wedstrijd van B1 was tegen Emmen en ik kon mij bij hen in de kijker spelen. Ik had dat graag gewild, maar hun selectie was helaas al vol’. Noah kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij PEC Zwolle. ‘Ja hoor, het was een mooie tijd. Ik heb mooie wedstrijden gespeeld. Het hoogtepunt was tegen Feyenoord B1 op Valkenoord. Alle thuiswedstrijden speelden we in het stadion en dat was steeds een bijzondere ervaring. PEC is een mooie club. Zij toonden veel belangstelling voor mij. Ik heb training gehad van onder anderen Dwight Lodeweges en Art Langerer’.

Noah vertrok naar HZVV A1, dat zich handhaafde in de vierde divisie. ‘Als A1 was gedegradeerd had ik overwogen een andere club te kiezen’. Met ingang van dit seizoen werd hij toegevoegd aan de eerste selectie van HZVV 1. Hij mist het duel met PEC wegens vakantie. ‘Ja, dat is erg jammer, maar ik had mijn vakantie al geboekt. HZVV moet goed tegenstand kunnen bieden. Ik denk dat het 0-3 voor PEC gaat worden’.

Noah ten Brinke speelde zes jaar voor PEC, maar mist de ontmoeting wegens vakantie.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.