Feestelijke opening nieuw bedrijfspand Carnis dierenvoeding

Hoogeveen - Op zaterdag 17 juni opende Carnis de deuren van haar nieuwe bedrijfspand aan de Voltastraat in Hoogeveen. Carnis is gespecialiseerd in diervoeding en verzorgingsmiddelen voor huid of vacht. Het bedrijfspand werd feestelijk geopend. 

Carnis is opgericht door John en Annette Tuik. Zij wilden een diervoeder op de markt brengen die vrij is van chemische toevoegingen. Door dat deze bestandsdelen niet worden toegepast is het product 100% natuurlijk en dus beperkt houdbaar. De houdbaarheid van een een zak voer is hierdoor slechts een half jaar. Annette en John hebben zelf de naam van het bedrijf bedacht. Carnis, de betekenis is terug naar het vlees. De basis van al het voer. Canis Lupus is de Latijnse naam voor de wolf. Waar uit eindelijk alle honden van af stammen. Vandaar ook dat de wolf als logo is gekozen en niet een hond.

Verhuizen en groter groeien.
Het bedrijf van John en Annette Tuik is opgestart in 2010. Dit gebeurde van uit huis met een webshop. Al na twee jaar werd de locatie te klein en werd een kleine bedrijfshal gehuurd aan de Nobelstraat, dit pand werd in 2012 ingericht. Medio juni 2013 bleek ook dit pand te klein te zijn voor het snel groeiende bedrijf. Opnieuw gingen John en Annette op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden aan de Lavalstraat. Het bedrijf bloeide op en na goed overleg en uitgebreid zoeken werd een pand gevonden die al een geruime tijd leeg stond. 

Het nieuwe pand.
Het nieuwe bedrijfspand waar Carnis sinds juni 2017 zit is helemaal gerenoveerd. Muren zijn verwijderd, een koelcel is geplaatst en een verdiepingsvloer is uit het pand gehaald. De kantoren zijn anders ingericht en het hele pand is schoongemaakt. Begin januari is begonnen met deze grote klus. Volgens Annette en John is het helemaal geworden waar zij opgehoopt hadden. 

Het bedrijf.
Het snelgroeiende bedrijf telt inmiddels negen personeelsleden. Het product ligt in winkels in Nederland, België, Duitsland En Curaçao. Een fokker uit curaçao heeft contact gelegd met een Nederlandse fokker waar zij een pup heeft gekocht. Zij heeft via deze Nederlandse fokker van Carnis gehoord en wilde dit ook verkopen in haar winkel. De fokker uit curaçao verzorgd zwerfhonden op het eiland en verzorgd ook deze honden met producten van Carnis.

In Hoogeveen is het product te koop via Tuincentrum Strijker, zij verkopen ongeveer 75% van het totale Carnis assortiment. 

Kijk voor meer informatie of verkooppunten op www.carnis.nl

Boven: vlnr Annette Tuik, Linda Bos, Melanie Huijgen, Sanne Sportel , Wilma Wachtmeester, Desirée Den Dopper. Onder: Dennis Nijen Twilhaar, John Tuik, Chris Arends.

Foto's en tekst: Gerard Duinkerken

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.