Verrassende ontwikkelingen bij VV Hoogeveen (za)

Hoogeveen - De overschrijvingstermijn is al lang verstreken, maar bij Hoogeveen doen zich verrassende ontwikkelingen voor. Guido ten Cate heeft namelijk besloten toch niet de overstap te maken naar Hoogeveen zondag. Daarnaast heeft Eduard Kobes besloten zich ook bij Hoogeveen zaterdag aan te sluiten.

De 24-jarige Kobes doorliep de hele jeugdopleiding van Hoogeveen. In november 2010 debuteerde hij uit bij RKHVV in de Hoofdklasse. Drie seizoenen geleden maakte hij de overstap naar Germanicus om daar meer speelminuten te maken. Onder leiding van trainer Eric Prins ontwikkelde de verdediger zich goed en speelde hij zich in de basis bij de Coevordenaren. Vorig seizoen keerde hij terug bij Hoogeveen zondag. Veranderde werkomstandigheden van zijn vrouw zorgen ervoor dat het spelen bij Hoogeveen zondag lastig te combineren valt. Bij een eersteklasser wordt er meer gevraagd en de nieuwe trainer Nico Haak gaat komend seizoen drie keer per week trainen. Reden voor Kobes om in de derde klasse te gaan spelen bij Hoogeveen zaterdag.

Verrassing

Guido ten Cate verraste iedereen dit voorjaar door op 33-jarige leeftijd zijn terugkeer bij Hoogeveen zondag aan te kondigen. Hij wilde nog één keer zijn kwaliteiten laten zien op een hoger niveau. De ‘nummer 10’ is nu echter tot de conclusie gekomen dat dit lastig te combineren is met zijn werk in zijn bloemenzaak. Hij gaat dan ook aan zijn vierde seizoen bij Hoogeveen zaterdag beginnen.

Voor de naar de derde klasse gepromoveerde zaterdagtak is dit natuurlijk een enorme kwaliteitsimpuls. De ploeg van trainer Edward Sabandar verschijnt dan ook met een kwalitatief sterke selectie aan de start van de competitie. Dat zal wel gebeuren zonder Rick Witten. Hij zou overstappen van SV Pesse naar Hoogeveen, maar ziet daar vanwege veranderde werkomstandigheden vanaf.

Guido ten Cate & Eduard Kobes (Foto’s: Gerjo Stegeman)

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.