​Hondeneigenaar waarschuwt voor gebakken spons omgeving Mortonhof

Hoogeveen - Een hondeneigenaar waarschuwt hondenbezitters via facebook voor gebakken spons die ze heeft gevonden. Bij het uitlaten van haar hond vond ze afgelopen vrijdag in de bosjes in de omgeving van de Mortonhof, Listerhof en Mantinghstraat in Hoogeveen een gebakken spons. Op dit moment is het niet duidelijk of er meerdere gebakken sponsen zijn gevonden/ liggen in die omgeving

Wat is gebakken spons?

Gebakken spons is een huis-tuin-en-keuken spons gebakken in (frituur) vet met het doel er een voor honden en katten lekkere lucht en smaak aan te geven.

Gevolgen 

In de maag zwelt de spons door het maagsap op. Als het meezit wordt het dier misselijk en braakt het de spons weer uit. Als dit niet lukt kan het zorgen voor een afsluiting van de maag of verstopping verderop in het darmkanaal. Dit gaat gepaard met hevige buikpijn en is levensbedreigend. Voor kleine honden en katten kunnen kleine hoeveelheden al fataal zijn.

Als een dier gegeten heeft van de spons kunnen de volgende symptomen waarneembaar zijn: braken, kokhalzen, buikpijn (met opgebogen rug lopen, kreunen) diarree, opzwelling van de buik, vlak achter de ribbenboog.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.