​Sportieve en gezellige NK Jeu de boule

Noordscheschut-Afgelopen zaterdag hield Boules Doar voor de 15e keer het Noordscheschuts Kampioenschap boelen. Ofwel de NK Boels.

Er waren meer dan 90 voor inschrijvingen, meer dan er kunnen spelen. Het weer van zaterdagmorgen gooide wat roet in het eten. Het regende en daardoor bleven een aantal spelers thuis.

De diehards die het weer trotseerden waren precies genoeg spelers, zodat alle banen bezet waren en niemand hoefde te wachten. 76, goed voor 38 doubletten die de strijd aangingen. Organisator Dirk Prins kon om 10.30 het spel laten beginnen.

Buiten het aantal clubleden, wat leden van naburige clubs waren er veel voetballeden en dorpsgenoten. Er werden 5 rondes gespeeld, telkens na loting. Na deze 5 partijen gingen de best 8 uitmaken welke teams op de eerste 4 plaatsen kwamen.

Harry Mulderij en Delia van der Sleen waren de enige 2 met alle 5 winst.Zij moesten om de eerste plaats spelen tegen het team Harm Bisschop en Piet van der Helm

Harry Lubberts en Erik Groote gingen de strijd aan om de derde plaats tegen Aaldert Vos en Joop van de Heide.Deze finale wedstijd duurde het langst. Gewonnen met 13-5 door het team Lubberts/Groote.

De wedstijd om de eerste plaats verliep sneller. Van der Sleen en Mulderij namen direct een 2-0 voorsprong, welke inde volgende mene al weer te niet gedaan werd door Bisschop-van der Helm 2-2.Het team van der Sleen/Mulderij liepen snel uit naar een 7-2 voorsprong. Hierna draaide partij en Bisschop /van der Helm behaalden de winst met 13-7.

1e en Noordscheschuts Kampioen Boelen 2017: Harm Bisschop en Piet van der Helm

2e Delia van der Sleen en Harry Mulderij

3e Harry Lubberts en Erik Groote

4e Aaldert Vos en Joop van de Heide.

©foto: Martin Schonewille

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.