​City Summer Blues Festival naar binnen verplaatsen bleek gouden greep

Hoogeveen – Het besluit van de organisatie om het City Summer Blues Festival te verplaatsen naar binnen is een gouden greep gebleken. Zo’n 350 mensen genoten afgelopen zaterdag 1 juli van de blues klanken van The Blues Outlaws, Herman Ouboter, Bacon Fat Louis en The Juke Joints.

Omstreeks 16.00 uur waarbij het droog was en het zonnetje scheen openden The Blues Outlaws het festival. De organisatie had de geluidsinstallatie zo gepositioneerd dat men zowel in het café als op het terras van De Lijst kon genieten van de muziek. Door het toch nog prachtige weer aan het eind van de zaterdagmiddag waren de uitgestalde tafels en stoelen op het terras snel bezet waardoor de organisatie deze moesten aanslepen om de bezoekers een plekje op het terras te kunnen bieden.

Hoewel The Blues Outlaws deze middag een gelegenheidsformatie was kon men dit niet merken. De blues die de viermansformatie bracht was strak en werd erg gewaardeerd. Tijdens het ombouwen speelde Herman Ouboter onder een partytent op het terras. Zichzelf begeleidend op gitaar nam Herman de bezoekers mee terug naar de roots van de blues.

De mannen van Bacon Fat Louis lieten de geluidsinstallatie en zichzelf richting terras plaatsen waar op dat moment de meeste bezoekers zaten en stonden. De pure blues die Bacon Fat Louis ten gehore bracht zorgde voor nog meer bezoekers. Doordat alle stoelen ondertussen bezet waren gingen de mensen voor de band op straat staan. Hierdoor waren er een aantal automobilisten die nog voor het terras omkeerden omdat ze niet door de ontstane mensenmassa heen wilden rijden. De aanwezige bezoekers waren hun hier dankbaar voor.

Rond 22.00 uur was het tijd voor de Zeeuwse bluesformatie The Juke Joints om het festival af te sluiten. The Juke Joints hebben wereldwijd op veel festivals en in veel clubs gespeeld en zijn ook voor de bezoekers van het City Summer Blues Festival geen onbekenden. Velen wisten dan ook wat ze konden verwachten van deze artiesten die kunnen leunen op 34 jaar podiumervaring. En de meesters van de Rock Rollin’ Blues stelde niet teleur, ze maakten er een swingend bluesfeest van en het publiek eiste en kreeg dan ook een toegift.

Rond 00.30 uur kwam er een eind aan het festival waar velen al vanaf 16.00 uur bij aanwezig waren. De aanwezigheid van een foodtruck maakte het mogelijk dat mensen tot ongeveer 20.00 uur een hapje kon bestellen.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.