​Leerlingen berekenen de opbrengst van zonnepanelen

Hoogeveen-Investeren in duurzaam onderwijs is belangrijk. Zo heeft RSG Wolfsbos vorig jaar 500 zonnepanelen op het dak van locatie Harm Smeenge geplaatst. Om leerlingen hier actief bij te betrekken, heeft RSG Wolfsbos een prijsvraag uitgeschreven. De trotse winnaar, Collin Hamer (15 jaar) werd vandaag blij verrast. 

Verraste winnaar Aan de leerlingen werd gevraagd hoeveel energie (in kWh ) de huidige 500 zonnepanelen opbrengen, gekeken naar de periode 1 juni tot en met 30 juni 2017. Enthousiast vertelt Collin Hamer: “De afgelopen maand heb ik het weer extra goed in de gaten gehouden. Schijnt de zon veel, dan is de opbrengst hoger dan wanneer het een dag regent. Ook heb ik de opbrengst van de zonnepanelen dagelijks gevolgd op een scherm in de hal van de school. Tsja, en dan is het een kwestie van goed gaan rekenen. Je weet het natuurlijk nooit precies maar ik had er wel een goed gevoel over.” Collin is blij verrast met als hij tijdens de les techniek door Chris Buijtendorp, hoofd facilitair en ICT bij RSG Wolfsbos, als winnaar van de prijsvraag naar voren wordt geroepen. Het juiste antwoord was 14.993 kWh en Collin zat er met zijn antwoord van 15.000 kWh het dichtste bij. Hij wint twee bioscoopbonnen.

Zelfvoorzienend De rest van de klas reageert ook enthousiast en het zal voor Collin nog een lastige keuze worden wie hij meeneemt naar de bioscoop. Vrijwilligers genoeg …. “In de zomervakantie worden er nog eens 500 zonnepanelen op het dak van Harm Smeenge geplaatst, in totaal liggen er dan bijna 1000 panelen”, vertelt Chris Buijtendorp. “Daarmee kan de school vanaf het nieuwe schooljaar geheel in haar eigen energie voorzien en daar zijn we best trost op!”

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.