PEC Zwolle heeft moeite met sterk HZVV

Hoogeveen - Dinsdagavond speelde eredivisionist PEC Zwolle een oefenwedstrijd tegen HZVV, de kersverse hoofdklasser uit Hoogeveen. De ploeg uit Zwolle had lange tijd veel moeite met de Hoogeveners. 

Volle tribunes tijdens oefenduel met profclub uit Zwolle

In de eerste helft kreeg HZVV via Arjan Akkerman zelfs de kans om op 1-0 te komen, maar de mogelijkheid bleef echter onbenut. Met name de eerste twintig minuten van de wedstrijd had PEC Zwolle moeite met het spel van de ploeg van trainer Gert van Duinen. In de 22ste minuut wist keeper Hidde Streutker een redding te brengen op een schot van PEC, maar in de rebound was het toch raak voor de Zwollenaren. Voor rust brachten Nijland en Israelsson de stand op 0-3.

In de tweede had PEC een aantal grote kansen, maar keeper Luuk Dorland, die in de rust was ingevallen, hield de laatste 45 minuten knap zijn doel schoon. Ook kwam HZVV er in de tegenstoot een aantal keer gevaarlijk uit en kreeg het nog een paar gevaarlijke kansen. Dit leidde echter niet tot doelpunten.

Naar schatting zaten er circa 2000 mensen op de tribunes. De opvallende afwezige na afloop was PEC-trainer John van 't Schip, die weigerde in te gaan op het verzoek om aan te schuiven bij de trainers-persconferentie.

Foto's: © Jochem van de Weg | Fotografie

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.