6 -jarig contract Van Venrooy Dakbedekking

Hoogeveen/Groningen - Met ingang van 5 juli 2017 heeft de gemeente Groningen twee vaste partners voor het onderhoud aan daken: Dolfsma Dakbedekkingen en Van Venrooy Dakbedekking uit Hoogeveen.

Vandaag tekende Groningen, als eerste gemeente van Nederland, een zogenaamde RGS raamovereenkomst voor dakonderhoud. RGS staat voor Resultaatgericht Samenwerken. Deze nieuwe vorm van samenwerking tussen opdrachtgever en leverancier wint snel terrein in de bouw en sluit goed aan bij de vastgoedvisie van de gemeente Groningen. De gemeente heeft eerder bij het installatieonderhoud en het gevelonderhoud de stap gezet naar RGS. En nu dus ook voor het dakonderhoud.

De gemeente Groningen is eigenaar van 625 vastgoedobjecten. Een deel daarvan, 110 objecten met een dakoppervlakte van 120.000 m², is ondergebracht in het contract. Dat komt neer op zo’n 20 voetbalvelden, meer dan genoeg voor een weloverwogen planmatige aanpak van het onderhoud. Het nieuwe raamcontract moet leiden tot lagere kosten voor integraal dakonderhoud zonder in te leveren op de afgesproken kwaliteit. De bedrijven nemen met hun eigen vakkennis de verantwoordelijkheid voor het resultaat over de hele exploitatieperiode. De gemeente en kan zich concentreren op de regierol, hoeft dus niet meer voor elk deelproject het bestek te schrijven en de werkzaamheden te controleren.

v.l.n.r. Paul Oortwijn, directeur Vastgoedbedrijf Gemeente Groningen, Wim Venrooy (Van Venrooy Dakbedekking) en Henk Overhein (Dolfsma Dakbedekkingen) na ondertekening van het 6-jarige RGS raamcontract. (© Henk Tammens) 

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.