Fam. Bruinenberg-Jans 60 jaar getrouwd

Egbert en Lammie Bruinenberg-Jans vierden 6 juli hun diamanten bruiloft. Namens de gemeente Hoogeveen bracht wethouder Jan Steenbergen 7 juli de gelukswensen over en een prachtige bos bloemen. “60 jaar alweer, de tijd is voorbij gevlogen”, zegt de goedlachse Egbert. “Het was 60 jaar geleden een erg warme dag. Dat zal ik nooit vergeten”, Aldus Lammie.

Egbert (81) is geboren aan de Vuile Riete bij Zuidwolde en Lammie (82) in Ruinerwold. Daar hebben ze elkaar dan ook leren kennen tijdens een dansavond. 6 juli 1957 zijn ze getrouwd. Het was een duo-bruiloft want tegelijk met hun trouwde de zus van Egbert.

Egbert en Lammie zijn begonnen met een klein boerderijtje. Toen ze 16 melkkoeien hadden moesten ze eigenlijk uitbreiden naar een grotere boerderij. Maar op advies van doktoren zijn ze met hun boerenbedrijf gestopt. Egbert had last van allerlei allergien en zag geen mogelijkheid meer om het bedrijf voort te zetten. Op een boeldag hebben ze alles kunnen verkopen.

Hierna zijn ze in Hoogeveen komen wonen. Egbert had inmiddels werk gevonden bij Philips. Daar heeft hij nog 22 jaar gewerkt tot aan zijn pensioen. Lammie heeft 30 jaar in de bibliotheek gewerkt. Eerst aan de oude markt en later in Wolfsbos.

Vorig jaar heeft Egbert een hartoperatie ondergaan. Hij heeft nu 4 omleidingen en moest noodgedwongen een stapje terugdoen. Toch is het boerenleven, het buiten werken altijd z’n lust en leven geweest. Nu nog onderhoud hij 5 tuintjes voor bekenden.

Egbert en Lammie hebben 2 kinderen gekregen. En ze hebben nu 3 kleinkinderen. Hun zoon woont in Hoogeveen. En hun dochter in Gasteren. Met trots verteld Egbert dat z’n kinderen en kleinkinderen allemaal werk hebben en gezond zijn. En dat is belangrijk.

Hun bruilofsfeest hebben ze gegeven in de Spaarbankhoeve temidden van familie en vrienden. Ook hun 40 en 50 jarig huwelijksfeest zijn daar geweest.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.