Accomodatie De Peddelaars ​compleet vernieuwd

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag is de wieler/skeeler-accomodatie en het gerenoveerde clubhuis en kantine van Wielrenvereniging De Peddelaars aan de Bentincksdijk geopend door erelid mevr. Doortje Nagengast.

Zaterdag werd het clubhuis van De Peddelaars, na een grondige renovatie door vrijwillgers, heropend. In zijn openingswoord kon voorzitter Steven Berends, van de w.r.v. De Peddelaars, veel belangstellenden welkom heten. Daarna was het de wethouder van de gemeente Hoogeveen, Jan Steenbergen, die de menigte toesprak. Hij zei, dat er een prestatie van de eerste categorie is geleverd, mede door de wielerverenigingen en hun vele vrijwilligers. De wielrenvereniging zorgt, met een vaste regelmaat, voor topprestaties, met o.a. het veroveren van nationale titels. Maar ook de toervereniging, timmert met regelmaat aan de weg, met hun prachtige toertochten. Samen zijn deze verenigingen, van grote waarde voor de gemeente Hoogeveen. Zei wethouder Steenbergen. Dhr. Van der Werf , van de Rabobank, noemde De Peddelaars een unieke en krachtige vereniging. Hij bood een cheque aan, waarmee een aantal clinics kunnen worden verzorgd. Johan Buurmeijer nam de cheque in ontvangst en beloofde dezelfde middag nog te zullen starten met de eerste clinic.

Daarna werd de openingsdaad verricht door mevrouw Doortje Nagengast. Zij onthulde een bord met de naam Doortje Nagengastplein. Zo kreeg het clubhuis gelijk een andere bestemming, namelijk aan het Doortje Nagengastplein. Zij was, net als de vele aanwezigen, blij verrast met dit gebaar van De Peddelaars.

Wethouder Jan van ’t Zand van de gemeente De Wolden, ging daarna de kersverse Nederlandse kampioenen huldigen, die woonachtig zijn in Echten. Als eerste was Meike Uiterwijk Winkel aan de beurt, de nationale kampioene op de weg, bij de juniorvrouwen eerder in Montferland. Daarna volgden Michelle Stummel en Linda Au Ayeung (Haarlem), zij werden Nederlands kampioen op de tandem in het para cycling. Linda is visueel beperkt en vormt met Michelle het tandem-duo, dat op het NK de snelste tijd realiseerde in de tijdrit, maar ook in de wegwedstrijd waren zij de snelsten. Een dubbele titel, voor dit duo. Zij werden door de wethouder in de bloemetjes gezet.

De festiviteiten gingen de hele dag door en de eerste clinic, had een goede deelname, wat gelijk voor nieuwe jeugdleden zorgde. Vanaf 17.00 uur was er een uitgebreid diner, in het vernieuwde clubhuis, voor de vrijwilligers en genodigden. Daarna was er nog een lang en gezellig samenzijn, van de leden van de ren- en toervereniging.  

Foto's: W.R.V. de Peddelaars‏ en Hetty Bouius (2e)

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.