Slagharen wint Bike Build Challenge

Hoogeveen/Slagharen - Veelvuldig waren ze het in het nieuws, de 3 motorclubs (Roving Spirit MC, DTC Daarle en MC Motorhead) die 1,5 jaar lang aan het (ver)bouwen zijn geweest aan een Yamaha XS650 om hier geld mee in te zamelen voor het ziekenhuis in Hardenberg.

Afgelopen zaterdag was de presentatie van de motoren. Initiatiefnemers Roving Spirit MC uit Slagharen vertrokken om 13:30 uur vanaf het treffenterrein in Slagharen met hun motor naar Daarle om vanaf daar gezamenlijk te rijden naar Hoogeveen. Daar werden de motoren geschouwd voor liefhebbers en kenners. Enorme drukte op het plein bij MC Motorhead. En het resultaat mag er zijn. Alle 3 zijn het bijzondere motoren geworden. Ieder met zijn eigen karakter en specialiteiten. Veel verbaasde gezichten, want 1,5 jaar geleden zou eigenlijk niemand een cent voor deze motoren gegeven hebben. Iedereen laaiend enthousiast.

Na de schouw ging een enorme optocht van motoren met voorop de 3 Yamaha’s naar Slagharen waar ze werden onthaald door honderden toeschouwers. Later op de avond zou de verkiezing en verloting plaatsvinden, alles perfect geregisseerd door Slagharen. Aan een kinderarts van het ziekenhuis in Hardenberg werd een cheque overhandigt van 15.000 euro.

Bloed, zweet en tranen

Tegen 20:00 uur was dan eindelijk de verkiezing. In een overvolle feesttent vertelden de hoofdbouwers per club iets over hun motor. Over de technische details, de kleursetting, hoeveel tijd en hoeveel frustaties en tijd het gekost had. Spannend werd het, maar de mooiste motor werd die van Slagharen, gevolgd door Hoogeveen en Daarle. Hierna volgde de verloting. De gelukkige winnaars waren Henry Wibier uit Dedemsvaart, H.J.Boertien uit Elim en Michel Lepez uit Hoogeveen. Natuurlijk was er even teleurstelling bij sommigen echter vol trots namen de 3 clubs afscheid van hun motoren. Maar ze blijven gelukkig wel in de buurt…

Peter Gruppen en Henk Strijker waren de projectleiders bij MC Motorhead. Veel leden hebben hun steentje bijgedragen in de vorm van laswerk, spuitwerk, poetsen, pr en dergelijke.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.