Borgingsbordjes van Special Heroes voor 3 speciaal-onderwijs-scholen

Hoogeveen - Op donderdag 13 juli komt wethouder Gert Vos naar de nieuwe locatie Eduwiek om daar voor de scholen de Windroos, de Aventurijn en de Atlas een zogenaamd borgingsbordje te overhandigen. 

Deze scholen hebben de afgelopen twee jaar een programma van Special Heroes gevolgd en daarmee ingezet op een hogere sportparticipatie onder jongeren in het speciaal onderwijs. Nu het tweejarig traject is afgerond is er ingestemd tot een verlenging van het project en daarmee geven de scholen aan dat sport en bewegen een structurele plek heeft binnen het lesaanbod.

Dat blijkt overigens ook uit het vignet “Gezonde School” wat tevens tot alle drie de scholen is toegekend.

Iedereen kan een held zijn!

Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier! Het programma wordt in nauwe samenwerking met scholen, lokale sportverenigingen en andere sportaanbieders uitgevoerd. In Noord-Nederland is Special Heroes actief op 42 scholen voor jongeren met een auditieve-, verstandelijke- en/of gedragsbeperking. Voor meer informatie: www.specialheroes.nl

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.