Begraafplaats Zevenberg krijgt klokkenstoel van Weduwe Koster

Fluitenberg - De weduwe van Lambert Koster draagt woensdag 12 juli om 17.30 uur op begraafplaats Zevenberg bij Fluitenberg een mobiele klokkenstoel over aan wethouder Jan Steenbergen. De klokkenstoel was van haar man, die in 2016 overleed.

Mevrouw Koster besloot onlangs om de stoel met twee luidklokken aan de gemeente te schenken, omdat deze al enige tijd werkeloos in de schuur stond. Ze vond het risico te groot om onervaren mensen met deze bijzondere en zware vracht de weg op te sturen. De klok werd vervoerd op een aanhanger en ingezet bij evenementen. Ook is de klokkenstoel een aantal jaren gebruikt bij de viering van de vierde adventzondag bij de kapel van Leggeloo. De klokken werden geluid voorafgaand aan de zangdienst.

Gereformeerde Zuiderkerk

De twee klokken zijn afkomstig uit de Gereformeerde Zuiderkerk in Hoogeveen, die in 2008 werd gesloten. De klokken dreigden te worden omgesmolten. Dat vond de heer Koster jammer en hij kon ze kopen tegen de geldende bronsprijs. Vervolgens liet hij een mobiele stoel bouwen om ze te kunnen vervoeren.

Bij aankomst stoet

De gemeente aanvaardde de schenking nadat ze een aantal uitvaartleiders had gepolst over het gebruik van de klokkenstoel bij begrafenissen. De uitvaartleiders waren enthousiast. Zij kunnen nu - als nabestaanden dat willen - de klokken luiden bij aankomst van de begrafenisstoet.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.