Schaatsteam Hoogeveen in z’n nopjes met besluit

Hoogeveen - Schaatsteam Hoogeveen roemt het besluit van de Provincie Drenthe om de subsidie ten bate van de nieuw te bouwen ijsstadion aan Hoogeveen toe te kennen. "We hadden hier natuurlijk stiekem wel op gerekend maar je moet je nooit rijk rekenen als je nog niet over de finish bent",  aldus Eef Russchen van schaatsteam Hoogeveen.

Het was wel even een domper toen gedeputeerde Henk Jumelet drie maanden geleden langs kwam met de mededeling dat zowel Assen als Hoogeveen niet aan de voorwaarden voldeden. Maar zo zei hij: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”. Door snel en accuraat handelen van de gemeenteraad van Hoogeveen leek het die zelfde avond in kannen en kruiken. Daardoor moest gedeputeerde Jumelet op zijn woorden terugkomen. Na jaren van voorbereiding heeft uiteindelijk Hoogeveen aan het langste eind getrokken.

Het is moedig van het provincie om voor Hoogeveen te kiezen, en daarmee is volgens Bas Oenema van het schaatsteam de enige juiste beslissing genomen; "Qua ligging en haalbaarheid scoorde het plan van Hoogeveen duidelijk beter. Nu de keuze Hoogeveen is gemaakt moeten ze wat ons betreft maar snel beginnen, het is zo weer winter. We reizen al 2 jaar een paar keer in de week naar Heerenveen en Groningen dus wat ons betreft mag de schop in de grond. We kunnen niet wachten om de eerste rondjes te maken in het Kleine Bols IJsstadion."

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.