DOC Dairy Partners B.V. koopt Uniekaas

Hoogeveen - DOC Dairy Partners B.V. neemt het merk en de Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Uniekaas over. Hieronder valt de complete rijpings-, verpakkings- en productiefaciliteit van het bedrijf in Kaatsheuvel.

Krachtenbundeling in Nederlandse zuivel

Bepaalde onderdelen van Uniekaas maken geen deel uit van de transactie. Deze gaan verder onder de naam Best Cheese Holland. Dit zijn onder meer de merken Tjiezi en Parrano. Best Cheese Holland zal, naast de Nederlandse markt, zich richten op de internationale markt, in het bijzonder de Verenigde Staten en Zuidoost Azië.

Ron Krekels, directeur van DOC Dairy Partners: “We zijn verheugd dat we tot overeenstemming zijn gekomen met Uniekaas, een zeer bekend Nederlands merk. De overname is een logische volgende stap in onze strategie om uit te breiden in belangrijke Europese groeimarkten. DOC Dairy Partners is onder andere leverancier van Gouda Holland kaas (BGA) en kaas gemaakt van weidemelk, met name onder private label. Met deze overname verkrijgen wij nu ook een toonaangevend kaas merk en kunnen we zelf rijpen en verpakken. Dat biedt ons belangrijke concurrentievoordelen.”

Willem Jan Rote en Paul Wilde, de huidige directie van Uniekaas: “We zijn overtuigd dat het merk Uniekaas en onze productie locatie in Kaatsheuvel bij DOC Dairy Partners in goede handen is. Onze nieuwe organisatie Best Cheese Holland gaat zich concentreren op de merken Parrano, Tjiezi, Melkbus en Coach Farm, in Noord-Amerika, Europa en Azië. Deze merken laten allen een gezonde groei zien en bieden ons volop kansen. Samen met Antea Participaties en van Vliet, gaan wij investeren in verdere groei. ”

De transactie wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Oostenrijkse mededingingsautoriteit (BWB). Verwacht wordt dat de overname afgerond wordt in het derde kwartaal van 2017.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.