Drentse bedrijven vissen achter het net bij miljoenenopdracht

Hoogeveen/Emmen – Kantoor & projectmeubelfabrikanten Vepa uit Hoogeveen Drentea uit Emmen (en Koninklijke Ahrend) lopen een lucratieve opdracht mis van Rijkswaterstaat. Het ging om een opdracht van 80-100 miljoen euro aan kantoorinrichting.

Gunning RWS niet volgens de regels?

Drentea uit Emmen stapt naar de rechter om de gunning aan te vechten. RWS heeft de beslissing uitgesteld in afwachting van een uitspraak. De opdracht is gegund aan bedrijven die niet beschikken over FSC en PEFC, twee keurmerken voor duurzaam hout. Dit was wel een van de voorwaarden voor inschrijving. De Drentse bedrijven hebben extra moeten investeren om hier wel aan te kunnen voldoen.

De directeur van Vepa wil (nog) niet naar de rechter stappen omdat het bedrijf nog niet voldoende uitleg van de overheid heeft gekregen over de gunning en het bedrijf niet tegen een potentiële klant wil procederen. Mocht echter de overheid de regels van de gunning niet correct hebben toegepast dan is een gang naar de rechter niet uitgesloten.

De directeur inkoop van RWS wil alleen kwijt dat er mogelijk een fout is gemaakt bij het stellen of beoordelen van de voorwaarden. Er wordt gekeken of de voorwaarde voor duurzaam hout een ‘harde eis’is. Zo ja, dan dienen de bedrijven te voldoen aan de eisen.

Foto: Google Maps

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.