‘Elke stap telt’ unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid

Hoogeveen - De gemeente Hoogeveen en de Wolden nodigt niet-actieve, minder actieve en sportieve 55-plussers uit voor een informatiebijeenkomst over het nieuwe project ‘Elke stap telt’. Deze bijeenkomsten vinden plaats op 28 en 29 augustus. Na afloop kunt u zich daar eventueel aanmelden voor deelname aan het project ‘Elke stap telt’.

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma Elke stap telt.

In 10 weken in conditie

In tien weken tijd uw conditie verbeteren, zodat het u lukt om een paar kilometer te wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie. Kosten voor het project zijn € 35,00.

Instapniveau bepalen

Voor de eerste wandelbijeenkomst wordt een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Wandelen en gezelligheid

Naast het opbouwen van de conditie is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Aanmelden startbijeenkomst

U kunt zich aanmelden voor de startbijeenkomst, dit kan op de volgende locaties:


  • Hoogeveen maandag 28 augustus 14.00-16.00 uur Sporthal Activum, Sportveldenweg 2, Hoogeveen
  • De Wolden dinsdag 29 augustus 9.30- 11.30 uur. Ontmoetingscentrum De Boerhoorn, Oosterweg 14, Zuidwolde

In overleg worden dag en tijdstip van de cursus bepaald. Bent u geïnteresseerd? Meldt u zich dan aan via email:


  • Hoogeveen: eweismann-hooijer@sportdrenthe.nl.
  • De Wolden: gerdo.van.dalen@dewoldenhoogeveen.nl

Vragen en informatie

Eefke Weismann-Hooijer, sportfunctionaris senioren gemeente Hoogeveen: tel. 0528-233775 (SportDrenthe). Gerdo van Dalen, sportfunctionaris gemeente de Wolden: tel. 06-52580764.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.