SP: Maak schoon schip bij Treant

Hoogeveen - Is het niet raadzaam het gehele bestuur en de gehele raad van toezicht van Treant te vervangen om met een schone lei te beginnen? Die vraag heeft de SP Tweedekamerlid Nine Kooiman bij minister Schippers neergelegd. De partij pleit voor ingrijpen van de minister.

Bas Eenhoorn besloot onlangs zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht bij de Treant Zorggroep per direct neer te leggen. Eenhoorn liet weten geen nadere toelichting te geven over zijn vertrek. De huidige bestuursvoorzitter Van der Wiel geeft geen commentaar. De overige zes
leden van de raad van toezicht blijven vooralsnog wel aan. Eind 2016 kregen de voormalige bestuursvoorzitter Kuin en bestuurslid Bruins ontslag van de raad van toezicht. Inmiddels is over het ontslag van Bruins een uitspraak van het Scheidsgericht Gezondheidszorg, meldt het DvhN. Het scheidsgerecht oordeelt dat de Treant Zorggroep grove fouten heeft gemaakt bij het ontslag van de bestuurder en zijn naam onterecht door het slijk heeft gehaald.

Hoogeveens SP gemeenteraadslid Jutta van Oord is verontrust over de aanhoudende onrust bij Treant, terwijl de bestuurders elkaar de tent uitvechten, slaagt Treant er onvoldoende in volwaardige ziekenhuiszorg overeind te houden. De Hoogeveense SP-fractie verzoekt B&W van Hoogeveen actief kandidaten aan te dragen waar de Hoogeveense bevolking vertrouwen in kan hebben voor de ontstane vacatures.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.