Finalisten Prent Dorpentoernooi Sc Elim - Sc Lutten

Hollandscheveld – Thuis spelen brengt normaliter het voordeel met zich mee dat men voor eigen publiek speelt. Sportpark het Hoge Bos in Hollandscheveld bracht dan ook flink wat toeschouwers op de been. Hodo had dan ook wat goed te maken voor dit publiek, aangezien het afgelopen zaterdag bijna kansloos was tegen Pesse. Het verloor die wedstrijd met 2-0.

Verslag: Robert Seinen – Foto`s: Marcel Uiterwijk

Het team van trainer André Blom begon dan ook in een compleet andere opstelling voor de wedstrijd tegen SCN. Iets wat niet direct het gewenste resultaat bracht. Het begon voor team SCN wel voortvarend, want in de 20e minuut was het al raak voor het Geel-Zwart van SCN. Rolf Elema maakte fraai de 0-1. Met een stiftje passeerde hij Marcel Pol, de goalie van sv HODO.

Terwijl uw verslaggever nog aan het schrijven was, bracht Timon Smeding de score al weer op een gelijke stand. Na een dieptepasse ontving Smeding de bal waarop hij besloot te schieten. Het schot werd hierbij iets van richting veranderd, waardoor SCN-keeper Leon Reitsma kansloos was.

Een paar minuten later was het wederom raak voor Timon Smeding. Een prachtige vrije bal verdween in de rechterbovenhoek hoek. Zo stond de stand al na 26 minuten op 1-2. HODO bracht met het vertoonde spel behoorlijk meer dan in haar eerste wedstrijd. Zo blijkt maar weer dat het toernooi, wat soms omschreven wordt als het toernooi der voorbereiding, toch een meerwaarde heeft zo vroeg in het seizoen.

Roel Smand, trainer van SCN, kon met zijn team niet veel meer opbrengen dan enkele schaarse kansen, waarbij helaas de afronding debet was aan het maken van een doelpunt. HODO was vandaag effectiever in de afronding wat al voor rust resulteerde in opnieuw een goal voor de gastheren. Via Wesley Annen bouwde HODO de voorsprong verder uit. Hij zorgde in de 35e minuut voor de verdiende 3-1 voorsprong.Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

SCN schakelde in de tweede helft een tandje bij. Zelf de assistent grensrechter werd gewisseld, wat er voor zorgde dat good old Eddie Slomp de vlag namens SCN ter hand nam. Een en ander bracht waarschijnlijk wel verwarring binnen het team van HODO. Na precies een uur voetbal resulteerde het in een tweede goal voor de elf van Nieuwlande. Een overduidelijke handsbal binnen de zestien bracht HODO nog enigszins aan het wankelen. Scheidsrechter Lubberts, die overigens grossierde in het geven van gele kaarten, kon niet anders dan een strafschop toekennen. De vrije trap vanaf elf meter werd daarna koelbloedig ingeschoten door Stefan Bruinsma. De stand werd zodoende terug gebracht naar 2-3, waardoor SCN nog ging geloven in een beter resultaat.

Er waren kansen over en weer en toen SCN met een behoorlijk schot van afstand richting de HODO goal leek te scoren, werd de redding van het toernooi, tot dusver, geboren. Met een fabuleuze redding van Peter Veld op de lijn bleef het echter bij 2-3. Veld zorgde persoonlijk voor deze tussenstand. Zijn katachtige omhaal vlak voor de krijtlijn werd dan ook met gepast applaus beloond.

Voor SCN was dit ogenschijnlijk een teken dat het niet meer zou lukken en de druk zakte langzamerhand wat af. Boy Schonewille zorgde in de 66e minuut dan ook voor de beslissing. Hij bracht HODO de uiteindelijke winst door een vierde goal te maken. HODO won uiteindelijk vrij gemakkelijk van SCN met 4-2.

Hierdoor ontstaat voor zaterdag 19 augustus dé derby op een finaledag. HODO mag dan aantreden tegen haar dorpsgenoot Hollandscheveld. Dan zal worden beslist of de zaterdag of zondagtak op een vijfde danwel zesde positie zal eindigen. De aftrap van deze partij is om 16:30 uur op het sportpark van SCN in Nieuwlande.

Elim efficiënter na de rust als sv Pesse

Op de vierde wedstrijddag van het Prent Dorpentoernooi moest Elim het opnemen tegen de zondagafdeling van Pesse. De tegenstander, die uitkomt in de zondag 4de klasse E, had het afgelopen zaterdag HODO knap lastig gemaakt en wist met een 2-0 overwinning in de halve finale te komen.

In de 11de minuut was het Niels Esinge, die dan ook trefzeker was voor Pesse. De uit IJhorst verhuisde speler wist de 1-0 aan te tekenen. Uit een vrije bal van Youri Benjamins vijf minuten later maakte Jarno Prijs de gelijkmaker uit de rebound, nadat keeper Roy Schraa de bal niet klem vast had. Na een half uur spelen dacht keeper Arne Wachtmeester dat Niels Esinge de voorzet gaf vanaf de rechterflank, maar ongelukkig raakte de bal de onderkant van de lat en stuiterde deze zo over de doellijn (2-1). Gelijk daarop trok Elim de boel weer recht want vanuit een klutsbal vanuit een corner wist opnieuw Jarno Prijs te scoren (2-2).

Elim kwam ongewijzigd uit de kleedkamer, terwijl trainer Kramer twee wissels inbracht. Dit gaf Pesse betere kansen en werd er van beide zijden sterk op buitenspel gevoetbald. Halverwege deze tweede helft speelde Raymon Koekoek zichzelf vrij over links en gaf een uitstekende assist op Jarno Prijs, die hieruit makkelijk de 2-3 liet aantekenen.

Na een half uur spelen ging het mis in de Pesser verdediging en kon aanvoerder Wesley Boertien na een grabbelbal van keeper Roy Schraa de 2-4 op zijn conto schrijven. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld, maar Pesse gaf niet op en ging vrijuit spelen wat de nodige gevaarlijke kansen voor de Elim goal opleverde.

Uiteindelijk wist de ingebrachte speler Hermann Klomp nog de 2-5 in de extra tijd te scoren, vanwege vele wissels en blessure behandelingen, waarna scheidsrechter ten Brake af floot.

Zaterdag 19 augustus speelt Elim in de finale tegen sc Lutten, wat ook een gevaarlijke outsider is te noemen. We zien u graag om 16.30 uur op het sportpark van SCN in Nieuwlande.

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.