Aanpassingen bij afvalverzameling

Hoogeveen – Bij diverse huishoudens viel onlangs een brief van Area op de mat die de bewoner verbaasd deed opkijken. In de brief stond dat Area in de maand september, in opdracht van de gemeente Hoogeveen, start met het uitleveren van PMD Oranjecontainers bij die huishoudens die er nog geen in gebruik hebben. Medewerking is op vrijwillige basis.

Area brengt de containers rond tussen 18-29 september en worden voor uw woning geplaatst. U hoeft er niet voor thuis te blijven. Indien u de PMD container niet wenst dan kunt u bellen met het klantencontactcentrum van Area tel. 0591 571080 of mailen naar info@areareiniging.nl.

PMD staat voor Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons. Deze dienen te worden gescheiden van het restafval want deze grondstoffen zijn opnieuw te gebruiken en door het scheiden daalt de hoeveelheid restafval. 

Inzamelfrequentie

Per 1 oktober 2017 veranderd de inzamelfrequentie van Area. Het inzamelen van restafval gaat naar 1 x per 4 weken, PMD naar 1 x per 2 weken en GFT (Groente, Fruit en Tuinafval) verhoogd naar 1 x per 2 weken in de wintermaanden, dit was 1 x per 4 weken. Voor het luierprobleem wordt nog naar een (provinciale) oplossing gezocht. Ook kan uw vaste inzameldag veranderen, daarover krijgt u bericht van Area.

Meer op: sorteermee.nl

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.