​Gratis proeflessen muziek voor kinderen bij Scala

Hoogeveen/Meppel/Steenwijk – Van 2 t/m 13 oktober kunnen kinderen meedoen aan proeflessen muziekoriëntatie bij Scala Centrum voor de Kunsten in Meppel, Ruinerwold, Steenwijk, Hoogeveen, Hollandscheveld en Zuidwolde. 

Een gratis voorproefje voor de algemene basiscursus Muziek ABC voor kinderen van groep 4 en 5 die graag muziek willen maken, maar nog geen muziekinstrument hebben gekozen. Meer informatie over de lestijden en –locaties en aanmelden voor de proeflessen via www.ontdekscala.nl. De kinderen kunnen ook gewoon langskomen.

Muziek ABC 

De cursus Muziek ABC is een mooi opstapje naar het bespelen van een instrument. De kinderen gaan direct aan de slag op verschillende instrumenten zoals blokfluit, ukelele, klokkenspellen, cajons en andere slaginstrumentjes. Een liedje of een bestaand muziekstuk vormen de basis waar activiteiten omheen gebouwd worden. De kinderen zijn spelenderwijs bezig met ritme, melodie, noten leren, zingen, luisteren en bewegen. Ze sluiten af met een presentatie. Bij voldoende deelname starten de cursussen van 22 lessen na de herfstvakantie.         

                                                                

Om de reacties op dit artikel te lezen, dien je ingelogd te zijn.